címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 28. | csütörtök
Gedeon és Johanna napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Átadták a megújult Deákvári játszóteret

Átadták a megújult Deákvári játszóteret

Szombaton ünnepélyes keretek között adták át a megújult deákvári játszóteret. A Deákvári főút mentén található gyerekparkra közel 25 millió forintot költött a város, melyből megújították a burkolatot, új játszóeszközöket és hulladéktárolókat helyeztek ki, növényeket ültettek és megújították a meglévő padokat, eszközöket. A két hónapos munkálatokat követően hétvégén vehették újra birtokba a játszóteret a családok.

Az eltelt hetekben a játszótér korszerű, színes gumiburkolatot kapott, új játékokat telepítettek és felújították a meglévőket. Ahogyan köszöntőjében a város polgármestere is kiemelte: a kivitelezők javaslatára a zöld szempontokat is figyelembe vették.

„Egy játszótér, az nem csak játszótér a gyerekeknek, hanem például a környezettudatos nevelésnek is egy helye, ezért látnak itt különböző növényeket is, és egy szelektívhulladék gyűjtő is kihelyezésre került” – mondta Matkovich Ilona.

A polgármester hozzátette: Deákvár az „öregvárosnál” gyorsabban fejlődő városrésze lett Vácnak, így a tervezéskor is külön figyelmet kap: a betelepülő fiatalokra, családokra gondolva valósulnak meg az óvodabővítések, fejlesztések, és már készül a KRESZ park megújítási terve is.

Molnár Nándor, a Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság elnöke a körzet önkormányzati képviselőjeként arról beszélt: korábban felmerült, hogy a forgalmas utakkal övezett kis játszóteret egy zöldebb övezetbe, a Munkácsy parkba költöztetik. „Amikor meghallották, hogy el akarjuk innen vinni ezt a játszóteret, akkor egyetemes tiltakozás alakult ki, kérték, hogy ezt ne tegyük. Ennek hatására, amikor lehetőségünk volt, és az önkormányzat anyagi lehetőségei megengedték, akkor elkezdtünk abban gondolkodni, hogy hogy szebbé tesszük ezt a parkot” – mondta.

Az ünnepélyes átadás alkalmából a Diófa utcai ovisok készültek zenés-táncos műsorral. A gyerekek továbbá lufihajtogató bohóc és Kaczúr Csilla, valamint Farkas Péter, a Katáng együttes tagjainak koncertje is várta.

Feladó: Városháza

EU pályázatok