címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. május 27. | hétfő
Hella napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Szépül a város: kátyúzás, ivókút beüzemelés, fűkaszálás

Szépül a város: kátyúzás, ivókút beüzemelés, fűkaszálás

Minden héten beszámolunk róla, hogy milyen munkákat végeztek el előző héten a Váci Városfejlesztő Kft. részlegeinek munkatársai. A múlt héten több hibajegyet is sikerült feldolgozniuk a város területén.

Az útkarbantartó részleg munkatársai többek között kátyúztak a Fürt utcában, a Deákvári főtéren és a Mentős közben. Kitakarították a nyílt-vízelvezető árkot a Fekete utcában, a Kárász utcában és a Kosdi úton. A Kertváros utcában a kőszórásos felület karbantartását végezték el, oszlopcserével helyreállítottak egy kidöntött KRESZ-táblát a Szilassy utcában és a Kölcsey utcában is.
Helyreállították a járdát a Nagymező utcában és a lépcsősort a Hanusz utcában. Több helyről is begyűjtötték az illegális hulladékot: a Kölcsey, a Jókai, a Kárász, a Damjanich, a Hajnik Pál , a Nagymező és a Kertvárosi utcából.

A magasépítési részleg szakemberei játszóeszközöket újítottak fel a Béke téren és a Nagymező utcában, beüzemelték az ivókutat a Zöldfa utcai játszótéren, a Deákvári főúton pedig megjavították a kaput. Az önkormányzati lakásokban is akadt bőven tennivalójuk: nyílászáró csere, vakolás, betonozás, elektromos hálózat javítása, mázolás, a Külső-Rádi úton pedig egy csőtörést is feltártak.
Több óvodában is szükség volt a munkájukra: a Diófa utcai óvodában egy törött ablakot cseréltek le, a Hársfa utcai és az Eötvös utcai óvodában a világítást javították meg és a nyárra tervezett munkák miatt felmérték az összes intézmény állapotát.

A kertészeti részleg dolgozói sem pihenhettek a múlt héten. Több helyen is összeszedték az elhullott lombot és zöldhulladékot: a Damjanich téren, a Rózsakertben, a Földváry lakótelepen, a Rádi úti lakótelepen, a Köztársaság úton, a Béke téren, valamint a Hattyú, a Kossuth, a Rácz Pál és az Avar utcában, az Alsóvárosi körforgalomban, a Deákvári főút játszótéren, az Erzsébet utcai lakótelepen és a Rákóczi téren.

Lekaszálták a füvet a Naszály úton, az Újhegyi úton, a Zöldfa utcai játszótéren, a Damjanich téren, a Rózsakertben, a Rádi úti lakótelepen, a Párta utcában, a Földváry lakótelepen, a Báthori utcában, a Géza király téren, a Konstantin téren, a Piarista utcában, a Szentháromság téren, a Kálvária dombon, a Deákvári főúti játszótéren, az Alsóvárosi körforgalomban, a Nagymező utcában, az Avar utcában, a dr. Csányi László körúton, a Füredi utcában, a Szent János utcában, a Rákóczi téren, az Erzsébet utcai lakótelepen és a Vörösmarty téren.

Több helyen lenyírták a sövényt is: a Köztársaság úton, a Rádi úti lakótelepen, a Magyar, a Báthori, a Kossuth és a Görgey utcában valamint a Diadal téren.
Ledarálták az ágakat a Kölcsey utcai óvoda udvarán. Takarították a járdákat, útszegélyeket a Rádi úti lakótelepen, a Párta utcában, a Rózsakertben, a Földváry lakótelepen, a Deákvári főúti játszótéren, az Alsóvárosi körforgalomnál, a Nagymező utcában és az Avar utcában. A múlt héten is szállítottak vizet a külterületi lakosoknak Sejcére. Emellett pedig a köztisztasági részleg begyűjtötte a hulladékokat a kültéri szemetesekből is.

Feladó: Városháza

EU pályázatok