címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 20. | szombat
Tivadar napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Már csak egy hét és elrajtol a Fut a Vác

Már csak egy hét és elrajtol a Fut a Vác

Egy hét van hátra a Fut a Vác rajtjáig, amire már több százan jelentkeztetek a www.futavac.hu honlapon. Újdonság, hogy az idén kutyás futamot is terveznek a szervezők. Mint írják, azt gondolták, jobb, ha a kutyás csapat együtt fut és nem a többi futó között.
Az idén is 5 kilométeres körök lesznek kijelölve a belváros és a kerékpárút összekötésével. Választani lehet, hogy egy-két, vagy négy kör lefutását között. Ha a 4 kört csapatban szeretnék lefutni, arra is van lehetőség. Egy-egy kör lefutása után a Boronkay előtt adják tovább egymásnak a stafétát a versenyzők.

Az idén is a rajtszámon lévő mikro chippel mérik az időt, így alkalma lesz mindenkinek a tavalyi idejét összehasonlítani az elmúlt években futott eredményével.

Persze aki nem akar 5 kilométeren keresztül küzdeni, annak adott a lehetőség a legrövidebb 2800 méteres bulifutáson részt venni. Ezt negyedóra alatt teljesíteni lehet, de jó kis ízelítő ez annak is, aki még nem próbálta ezt a sportot. Az idén is várják az óvodásokat és a szüleiket is, hogy a Boronkay előtti pályán közösen teljesítsék a néhány száz méteres kihívásokat. Az előnevezés az ovis futásra, és a 2500 méteres bulifutásra is ingyenes.

A Deákvári SE az idén is felajánlott egy kerékpárt, amit azok között sorsolnak ki, akik eredményesen teljesítették a 2800, az 5, a 10, vagy a 21 kilométeres távokat. A versenyen Fut a Vác pólókat is lehet majd nyerni, és minden befutó fut a Vác emlékérmet kap. A Fut a Vácot Bíró György és BARÁTAI, és a VISE Vác szervezi, Vác Város Önkormányzat támogatásával. További információ a verseny honlapján.

Feladó: Városháza

EU pályázatok