címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 23. | kedd
Béla napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Átadták a Duna-parti nagy játszóteret

Átadták a Duna-parti nagy játszóteret

Az elmúlt két hétben két felújított játszótér is átadtak Vácon. Pont gyermeknap előtt készült el a Deákvári főút Radnóti út sarkán található, körbekerített park, most szombaton pedig a Duna-parti nagy játszóteret vehették birtokba a gyerekek.

A szombati ünnepélyes szalagátvágással egybekötött átadáson fellépett a Kispárna zenekar, de kreatív foglalkozásokkal is várták a gyerekeket a helyszínen. Matkovich Ilona polgármester mellett Jess Kinga és Inotay Gergely a belvárosi körzetek képviselőjeként adta át a játszóteret a gyermekeknek.

A téren szinte mindent kicserélt a megbízott kivitelező. Az új játszóeszközöket a Duna határozta meg, így két hajót is felállítottak, emellett pedig itt található Vácon először több süllyesztett trambulin is. A burkolat és esőfelületek természetesen megfelelnek az uniós szabványnak. Új járófelületek, új utcabútorok és növényzet várja a családokat.

A beruházás több mint 120 millió forintos költségét teljes egészben az önkormányzat finanszírozta, mivel a város vezetése elkötelezett a gyerekek és családok jólétének és boldogságának előmozdításában. Az elmúlt három évben mintegy 200 millió forintot költöttek a játszóterek felújítására, de az óvodai játszóeszköz parkok fejlesztését is több, mint 25 millió forinttal támogatták.

Feladó: Városháza

Fotó: Váci Hírnök

EU pályázatok