címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. május 3. | péntek
Tímea és Irma napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Változtatási tilalom a Vám utcában

Változtatási tilalom a Vám utcában

A váci képviselő-testület a szeptemberi ülésén tárgyalta és fogadta el azt a rendeletet, amellyel a Vám utca páratlan oldalán (például a volt Forte és a volt FICE területén) ideiglenes változtatási tilalom lép érvénybe.

A rendelet értelmében a területen a változtatási tilalom hatálya idején telket alakítani, új építményt létesíteni, meglévő építményt átalakítani, bővíteni, elbontani, illetve más, építésügyi hatósági engedélyhez nem kötött értéknövelő változtatást végrehajtani tilos.

Az indoklás szerint az elmúlt években az agglomeráció jelentősége és lakosságszáma folyamatosan növekedett. A helyi építési szabályzat ezeket a változásokat csak nehezen tudja kezelni. A települések tartalékai azokon a területeken koncentrálódnak, ahol a korábbi gyárterületek voltak, s melyekben a termelést már felhagyták.

Annak érdekében, hogy a városszerkezetbe illeszkedő jövőbeni szabályozás megalkotása előtt a város terhelése ne növekedjen túlzó mértékben, célszerű a helyi építési szabályzat aktualizálásáig változtatási tilalom elrendelése.

Mint az már korábban nyilvánosságra került, a volt FICE területén álló, korábban leányszállóként működő épület jelenlegi tulajdonosa munkásszálló kialakítását indította el. A médiában megjelent nyilatkozata szerint ebben akadályozza őt a jelenlegi városvezetés, ám a jövő évi választásokat követően egy esetleges politikai váltás után akár a gödi Samsung gyárban dolgozó külföldi vendégmunkások számára is megépítené a munkásszállást.

A rendeletmódosítással életbe lépő tilalmat – így többek között a tervezett munkásszálló-építkezés tiltását – a képviselő-testület tagjai közül csak az Összefogás frakció tagjai szavazták meg.

Feladó: Városháza

EU pályázatok