címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. július 17. | szerda
Endre és Elek napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Önkormányzati támogatások

Önkormányzati támogatások

A szeptemberi testületi ülésről olvasható beszámolókban már említést kapott az a tény, hogy az átgondolt és eredményes önkormányzati gazdálkodás milyen plusz forrásokat, támogatási lehetőségeket tesz lehetővé városunkban. Most például nem kevesebb, mint hét ilyen eseti igényt tudott megszavazni a testület különböző helyi személyeknek, szervezeteknek.

1. Az országosan meghirdetett „Millió lépés az iskoládért” mozgalom feltételeit sikeresen teljesítő Váci Radnóti Miklós Általános Iskola részére az önkormányzat 300.000 forint támogatást nyújt.

2. Az Optofit SE kosárlabda együttesének mezvásárlását 300.000 forinttal támogatja a város.

3. A svédországi junior lovastorna világversenyen részt vevő Gyombolai Szonja költségeihez 100.000 forint támogatással járul hozzá a váci költségvetés.

4. A Puente SE-t a gyakorláshoz elengedhetetlen új padlószőnyeg vásárlását 300.000 forinttal segíti a testület.

5. Molnár Sándor rádióamatőr világbajnoki részvételének költségeire 100.000 forintot szavaztak meg a képviselők.

6. A Dunakanyar Néptánc Egyesület működésének elősegítésére 300.000 forintot hagyott jóvá a grémium.

7. A TAZE Tánc SE a donaueschingeni HerbstFesten való részvételének költségeihez 300.000 forint önkormányzati támogatást kapott.

Vác Város Önkormányzat idei költségvetésében a működési célú közvetlen pénzeszközátadások – melyekkel a különböző szervezetek, intézmények, egyesületek, magánszemélyek tevékenységét segítik elő – meghaladják a 2,1 milliárd forintot.

Feladó: Városháza

EU pályázatok