címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. július 27. | szombat
Olga és Liliána napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Újabb önkormányzati lépések a tanösvény helyreállításáért

Újabb önkormányzati lépések a tanösvény helyreállításáért

Mint beszámoltunk róla, a hónap elején Matkovich Ilona az építmény tarthatatlan állapota kapcsán levélben fordult a váci ártéri tanösvényt kizárólagos üzemeltető Göncöl Alapítvány elnökéhez. Közel három hét múltán Kiszel Vilmos reagált, amelyet követően újabb polgármesteri levél segítheti az ügy megoldását.

A polgármester korábbi levelében felszólította a kezelő alapítvány illetékeseit a mostani állapotról történő figyelmeztető tájékoztatás megtételére, illetve a további sérüléseket megelőzendő a teljes lezárásra, ugyanakkor sokadszor is felajánlotta a helyzet normalizálását célzó önkormányzati segítséget.

Válaszlevelében az alapítvány vezetője a teljes lezárás lehetőségét nem említve, arról adott tájékoztatást, hogy „jól látható módon, mintegy két éve kitábláztuk a tanösvény-látogatás szabályait” (ez képünkön látható).

Mint azt Kiszel Vilmos levelében megírta, „A felújító karbantartás az elmúlt három évben a példátlanul nehéz anyagi körülmények miatt elmaradt. Folyamatosan pályázunk, mindeddig sikertelenül.” Az önkormányzat felé az elnök leszögezte, hogy nyitottak az önkormányzati támogatást érintő tárgyalásra. Szavai szerint „Amennyiben az akadálymentes járhatóság helyreállításához szükséges faanyagot meg tudjuk vásárolni, haladéktalanul hozzákezdünk a felújító karbantartáshoz.” Levelének végén az elnök megadta az alapítvány számlaszámát.

Az ügy fontosságára tekintettel Matkovich Ilona egy újabb levélben jelezte, hogy várja az elnök urat egy olyan egyeztetésre, melyben a kármentést és a látogatók biztonságát garantáló, költségszámításokkal alátámasztott konkrét tervekről tárgyalhatnak.

Feladó: Városháza

EU pályázatok