címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. július 27. | szombat
Olga és Liliána napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Tisztelettel köszöntjük a szépkorú Bucsánszky Jánost

Tisztelettel köszöntjük a szépkorú Bucsánszky Jánost

Kilencvenedik születésnapján otthonában köszöntötte Bucsánszky Jánost Inotay Gergely alpolgármester és Hegyvári Ágnes, a Polgármesteri Hivatal munkatársa, akik átadták a miniszterelnöki üdvözlő dokumentumot, illetve városunk díszoklevelét és ajándékát.

János bácsi kedves feleségével, Lenke nénivel éppen fél évszázada költözött Vácra. Mint elmesélte, diákkori dédelgetett álmának a papi hivatás számított. Fiatal éveiben a honvédség énekkari vezetője volt. Valódi életfeladatát végül (történelem és ének-zene szakos tanárként) pedagógusként találta meg.

Pályájának meghatározó korszaka a Váci Radnóti Miklós iskolához köti - hosszú éveken át volt igazgatója az intézménynek. Kilencvenedik születésnapja alkalmából a deákvári iskolában tartott ünnepségen volt kollégáitól kapott emlékalbumot esténként azóta is lapozgatja, megidézve a régi szép emlékeket, tanítványait. Kilencvenedik születésnapját természetesen szeretteivel családi körben – feleségével, lányával és unokájával – is megünnepelte. Hobbija a festészet, amely egész életén át elkísérte. Kedvelt témái a tájképek és csendéletek.

Önkormányzatunk ezúton is még sok, jó egészségben, boldogságban eltöltött esztendőt kíván János bácsinak.

Feladó: Városháza

EU pályázatok