címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. július 27. | szombat
Olga és Liliána napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Manajló András festményeiből nyílik kiállítás

Manajló András festményeiből nyílik kiállítás

Ma délután a kortárs művészeti világ egyik legismertebb ruszin alkotójának, Manajló Andrásnak új kiállítása nyílik meg a Pannónia Házban.

A "Színek Zenéje: Manajló András Absztrakt Utazása" című tárlat mélyreható bepillantást kínál a művész absztrakt világába, ahol a színek és formák zenéje életre kel. Manajló András festményei nem csak a vizuális élményekről szólnak; minden alkotás egy-egy érzelem, emlék vagy történet kifejeződése. A kiállítás során a látogatók betekintést nyerhetnek abba, miként ötvözi a művész a hagyományos festészeti technikákat a modern absztrakt irányzatokkal, teremtve ezzel egy teljesen új és egyedi művészeti nyelvet. A kiállítás keretében bemutatják Manajló legújabb műveit is, melyek között olyan festmény sorozatok szerepelnek, mint a "Genesis", "A Lélek Rezgései" és az "Éjféli Jazz". Mindegyikük a művész sajátos látásmódjának és érzékenységének tükre.

A tárlat ma este 18 órakor nyílik meg a Pannonia Ház kiállító termében (Vác, Köztársaság út 19.), ahol Inotay Gergely alpolgármester mond köszöntőt, dr. Bellák Gábor művészettörténész, a Magyar Nemzeti Galéria főmuzeológusa méltatja az alkotásokat.

A kiállítás 2023. december 23-ig látogatható.

Feladó: Városháza

EU pályázatok