címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. július 17. | szerda
Endre és Elek napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Probléma a Deákvári főtéren zajló beruházással

Probléma a Deákvári főtéren zajló beruházással

Halaszthatatlan vezeték rekonstrukciós munkák miatt a tervezethez képest később készül el az a nagyszabású útfelújítási beruházás, amely városi finanszírozásból – a tervek szerint 85 milliós összegből – a Deákvári főtérnél valósul majd meg.

A váci polgároktól 2019-ben bizalmat kapott jelenlegi városvezetés folyamatosan igyekszik helyreállítani azokat az előző kormánypárti ciklusokban elhanyagolt utakat, melyek nagyon sok bosszúságot okoznak az ott közlekedőknek. A Deákvári főtér szóban forgó szakasza például olyan állapotba került, hogy komoly bontásra van szükség.

Korábban az önkormányzat jelezte a DMRV felé, hogy a tervek nyári elkészülte után megkezdődnek a felújítási munkák: a kivitelező a meglévő útpálya szerkezetet teljes egészében elbontja és lecseréli majd a munkák során, melynek keretében parkolóbővítés is zajlik a területen. A szegélyek mellett a járda burkolata is megújul, és a meglévő aknákat és víznyelőket is szintbe hozzák a Gombási út - Újhegyi út - Naszály úti körforgalom és a Lehár Ferenc utca közötti szakaszon.

A munkálatok rendben meg is kezdődtek, ám a feltárás során kiderült: az ivóvízellátást biztosító nyomócsövek elhelyezkedése sem mélységében, sem helyszínrajzilag nem felel meg az e-közmű, valamint a terveken feltüntetett pozícióknak. Emiatt a kivitelezés nem folytatódhat, hiszen a csövek állapotának veszélyeztetése miatt a tervezett útpálya rétegrend módosítása szükséges.

A szakemberek helyszíni szemléje után megállapodás született arról, hogy a víznyomó csövek cseréje szükséges a teljes útszakaszon. A jövő héten a DMRV a teljes szakaszon feltárásokat végez a csövek méretére és a meglévő egyéb közművek elhelyezkedésére vonatkozóan. Majd meghatározza az új nyomvonalat, illetve elvégzi a csövek cseréjét. Ez akár 6-8 hetet is igénybe vehet.
Ezen időszak alatt is fennmarad a félpályás forgalomterelés. Minden arra közlekedőtől türelmet kérünk.

Feladó: Városháza

EU pályázatok