címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. július 27. | szombat
Olga és Liliána napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Megalakult a Vác Város Idősügyi Tanácsa

Megalakult a Vác Város Idősügyi Tanácsa

Kedden délután a Városházán megtartotta alakuló ülését az egyhangú képviselő-testületi döntéssel októberben létrehozott Vác Város Idősügyi Tanácsa.

Az első összejövetelen az elnöki tisztséget betöltő Matkovich Ilona köszöntőjében kiemelte, hogy a jelenlegi városvezetés prioritásként kezeli a Vácon élő időskorú emberek életkörülményeinek javítását, az idős lakossággal történő együttműködést. A polgármester ezt követően megemlítette azokat az intézkedéseket, melyek az elmúlt négy esztendőben ezt a hozzáállást a gyakorlatban is bizonyították.

A Szervezeti és Működési Szabályzat elfogadása után a napirend szerint – az elnöki javaslattal egyetértve – titkárnak választották Simkó Gyulánét, aki röviden ismertette a Tanács legfontosabb feladatait. Az alakuló ülés folytatásában olyan elképzeléseket, javaslatokat, megvitatandó témákat fogalmaztak meg a tagok, melyek mentén a jövőben dolgozni fog a váci Idősügyi Tanács.

Az alakuló ülés hivatalos része Matkovich Ilona zárszavával ért véget.


Vác Város Idősügyi Tanácsának tagjai négyéves megbízatással rendelkeznek. Elnökük a mindenkori polgármester (jelenleg Matkovich Ilona), az alelnököt a polgármester jelöli ki az alpolgármesterek közül (jelenleg Inotay Gergely). A tanács tagjai szükség szerint, de legalább negyedévente tartják összejövetelüket.

Felkérés alapján szavazati joggal rendelkező tagok:
Simkó Gyuláné
Szegedi János az Esze Tamás Honvéd Nyugdíjas Egyesület delegáltja
Varga Ferenc az Obsitos Dalárda és Dalkör Kulturális Egyesület delegáltja
Agócsné Kis Terézia a Deákvári Nyugdíjas Klub delegáltja
Szabados-Slezák Brigitta a Dr. Kenéz Zoltán Egyesített Szociális Intézmény delegáltja.

Tanácskozási jogú személyek:
Chikánné dr. Sarodi Judit
dr. Molnár Lajos
Veres Péterné (Deákvári Nyugdíjas Klub)
Racskó Jánosné (Belügyi Nyugdíjasok Pest Megyei Egyesülete - Váci Tagozat)
Kovács József (Obsitos Dalárda és Dalkör Kulturális Egyesület).

***

Az önkormányzat folyamatosan képviseli városunk idős polgárai életminőségének fenntartását, érdekeik védelmét. Ez különösen fontos volt a pandémia idején, amikor megszervezték a rászorulók bevásárlását, gyógyszerkiváltását, kedvezményes ebédet biztosítottak számukra.

Hagyomány és az elmúlt években ajándékokkal is kiterjesztettük a szépkorúak (90 esztendősek és felett 5 évente) városvezetői köszöntését.

Legutóbbi intézkedések az idősellátás terén
- az érintett létesítmények folyamatos felújítása: pl. a Burgundia utcai idősotthon most befejezett 56 millió forintos városi finanszírozású homlokzatfelújítása, nyílászáróinak cseréje
- korábban ugyanott saját mosoda kialakítása
- előkészületben van az Arany János utcai idősotthon energetikai korszerűsítése
- a Dr. Kenéz Zoltán Egyesített Szociális Intézmény vezetésének ötletgazdag rendezvényei, fejlesztései az ellátottak érdekében
- 70 éven felüliek 4 ezer helyett idén már 8 ezer forintot kapnak karácsonyra

Feladó: Városháza

EU pályázatok