címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. július 27. | szombat
Olga és Liliána napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Elfogadták Vác új Helyi Építési Szabályzatát

Elfogadták Vác új Helyi Építési Szabályzatát

Miután a reggeli Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság megtárgyalta és javasolta elfogadását, a váci képviselő-testület délelőtti ülésén – vita nélkül, egy tartózkodó szavazat kivételével egyhangú szavazással – elfogadta városunk új Helyi Építési Szabályzatát.

A Taskovics Andrea főépítész előterjesztésében a testület elé került és többéves munkával elkészült javaslat megvitatására és elfogadására azt követően kerülhetett sor, hogy a részletes anyagot és annak indoklását az állami főépítész „jogszabályon alapuló kifogás nem merült fel” jelzéssel jóváhagyta. A most elfogadott dokumentum Vác teljes közigazgatási területére érvényesen mindenkire kötelezően meghatározza az építés rendjét a helyi sajátosságoknak megfelelően, és 30 nap múlva lép hatályba.

A szerdai rendkívüli testületi ülés másik napirendi pontja a személyes gondoskodást nyújtó szociális és gyermekjóléti ellátások igénybevételéről és a fizetendő térítési díjakról szóló helyi rendelet módosítása volt. A döntés értelmében az energiaárak és a bérminimum emelkedése mellett az infláció által generált durva élelmiszerár növekedések miatt a térítési díjak a következő év elejétől 10 százalékkal lesznek magasabbak.

Mivel az építményadóról szóló, érvényben lévő rendelet nem tartalmazza külön a munkásszállókra vonatkozó fizetési kötelezettségeket, az ülésre sürgősséggel bevitt módosítás ezt – amennyiben a közösségi szálláshely szobaszáma a tízet, vagy az ágyak száma a húszat meghaladja – 2.508 Ft/m2/év mértékben határozta meg.

Vác Város Önkormányzat Képviselő-testülete az éves munkaterv szerint az idei utolsó soros ülését december 13-án tartja majd.

Feladó: Városháza

Fotó: Váci Hírnök

EU pályázatok