címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. július 27. | szombat
Olga és Liliána napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

A Bauer utcai bölcsődeépítés projektzárója

A Bauer utcai bölcsődeépítés projektzárója

Projektzáró rendezvényt tartottak ma a Városházán Vác új gyermekintézménye, a felépült Bauer Mihály utcai bölcsőde beruházása kapcsán.

A jelenlévőket Matkovich Ilona tájékoztatta a beruházás készre jelentéséről, és fejezte ki örömét, hogy hamarosan már a deákvári városrészben is egy modern, négy csoportszobás intézmény fogadhatja a legkisebbeket.

A polgármester ugyanakkor vázlatosan felidézte azokat a problémákat, amelyek miatt a több mint 6 esztendeje elnyert pályázati forrás hasznosulása nem csak éveket csúszott, hanem az idők folyamán a bekerülési költsége is több mint kétszeresére emelkedett. A városvezető elmondta: az uniós és állami forrásból kapott 575,5 milliós támogatást jelenleg még városi költségvetésből kell további 157 millióval megtoldani. Erre ugyan már tavasszal kért az önkormányzat központi kompenzációt, ám az illetékesek egyelőre nem reagáltak a megkeresésre. Matkovich Ilona végül megköszönte minden projektben közreműködőnek, hogy határidőre elkészülhetett a létesítmény, amely az elmúlt esztendők legjelentősebb önkormányzati beruházása.

Az 56 kisgyermek elhelyezését biztosító beruházás lefolyásáról a projektmenedzsment részéről dr. Grmela Judit adott tájékoztatást. Mint elmondta, az új bölcsőde létesítésére vonatkozó pályázatot 2016. május 30-án nyújtotta be az Önkormányzat, majd ezt követően 2017. október 5-én került a támogatási szerződés aláírásra. Az építészeti terveket a Sarokkő Design Stúdió Kft. készítette. A kivitelezésre vonatkozó közbeszerzési eljárás nyertesével – súlyos szerződésszegésre hivatkozással – az Önkormányzat a vállalkozási szerződést felmondta. Ezt követően a továbbépítéssel kapcsolatos közbeszerzési eljárást a Denco Kft. nyerte, így a beruházást ez a cég fejezte be. Többszöri támogatási szerződés módosítását követően a projekt fizikai zárásának határideje: 2023. november 30., a pénzügyi zárás határideje: 2023. december 29.

Mint elhangzott, a projekt egyik fő célja az volt, hogy a váci bölcsődék területi egyenlőtlenségét megszüntesse. A modern kor igényeit kielégítő 56 férőhelyes bölcsőde sószobával, tornaszobával, fejlesztőszobával is rendelkezik; vadonatúj játékokkal felszerelt csoportszobák és udvar várja a kisgyermekeket.

A Bauer utcai gyermekintézmény projektzárójának hivatalos sajtóközleménye mellékletünkben.

Feladó: Városháza

Csatolt dokumentumok:
bauersajtokozlemeny.pdf
Eredemnyekomm_Bolcsode_A4_v3-preview.pdf

EU pályázatok