címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. július 27. | szombat
Olga és Liliána napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Tovább bővül Vác francia kapcsolatrendszere

Tovább bővül Vác francia kapcsolatrendszere

Alig másfél hónappal azután, hogy Vác polgármestere a Városházán fogadta Philippe Marcheteau urat, a Francia Köztársaság magyarországi nagykövetségének első titkárát, Matkovich Ilona november utolsó napján – több magyar város polgármesternőjének társaságában – Claire Legras nagykövet asszony meghívására látogatást tett Franciaország magyarországi nagykövetségén.

A váci városvezető tájékoztatása szerint a megbeszélések során több közéleti témát is érintettek. Miután a vendégek ismertetőt kaptak a nők Franciaország közéletében betöltött szerepvállalásáról, a jelenlévő magyar polgármesternők tájékoztatták őt a megválasztásuk óta elvégzett saját munkájukról.

A különböző nagyságú és lélekszámú településről érkezett meghívottak íly módon hazánk politikai jelenének széleskörű palettájával ismertették meg vendéglátójukat. Szó volt az önkormányzati jogkörök folyamatos csökkenéséről, az adóelvonásokról, az önkormányzati kötelező feladatellátás alulfinanszírozottságáról, a pályázati források elosztásának aránytalanságáról, a jövő évi választásról, az ukrajnai helyzetről.

Ugyanakkor a váci városvezető beszámolt arról is, hogy szó esett a polgármesteri munka szépségeiről, a városfejlesztési lehetőségekről, és arról, mely feladatok voltak a legfontosabbnak számukra ebben a ciklusban. Egyöntetű volt a vélemény, hogy a szociális segítés, a gyermekintézmények, idősotthonok színvonalas működtetése kiemelten fontos.

A hasznos és kölcsönösen eredményesnek ítélt találkozó végén a látogatás viszonzására a résztvevők meghívták Claire Legras nagykövet asszonyt, aki az invitálást szívesen véve elfogadta azt.

Feladó: Városháza

EU pályázatok