címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. február 23. | péntek
Alfréd napja

+17
°
C

Hírek

Keresés

 

Januári testületi döntések – kiterjesztett változtatási tilalom

Januári testületi döntések – kiterjesztett változtatási tilalom

A tavaly decemberi rendeletmódosítást követően szükségessé vált, hogy az évindító tanácskozásra újabb váci épületre érvényes változtatási tilalomról szóló előterjesztésről döntsön a grémium.

A decemberi rendeletével a képviselők azokra a területekre rendeltek el változtatási tilalmat, melyek elhagyott gyárterület részei, és ahol a tulajdonos munkások számára szálláshely kialakítását tervezte a Vám utcában. Ám ennek megvalósulása a környező kialakult lakóterületek infrastrukturális és szociális túlterhelését okozná.

A tilalom elrendelését követően újabb hasonlóan elhagyott gyárterületen terveztek szálláshelyet kialakítani. Ezért vált szükségessé a szálláshelyekre vonatkozó szabályozás megalkotásának időszakára ezen területet, illetve ingatlant is a változtatási tilalom hatálya alá vonni.
Az érintett terület és ingatlan a volt Tungsram GE területén a helyi egyedi védelem alatt álló utcafronti, volt huszárlaktanya városképileg meghatározó épülete.

A rendeletmódosítást – amely a külföldi vendégmunkások e célra megépített váci szálláshelyen történő elszállásolása ellen is irányult – csak az Összefogás frakció tagjai szavazták meg.

Feladó: Vác Város Önkormányzata

EU pályázatok