címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. február 23. | péntek
Alfréd napja

+17
°
C

Hírek

Keresés

 

A václigeti vízhálózat fejlesztéséről és az utak javításáról egyeztettek

A václigeti vízhálózat fejlesztéséről és az utak javításáról egyeztettek

A václigeti vízhálózat fejlesztéséről és úthálózatának javításáról egyeztetett Matkovich Ilona polgármester és Kiss Zsolt alpolgármester Iski Lászlóval, a Václiget és Márialiget Civil Egyesület vezetőjével. A megbeszélés célja az volt, hogy a városrészen az idei évben elkészüljön az ivóvízhálózat.

Mint ismeretes, a területen korábban sóderbánya üzemeltetésbe kezdett a Lasselsberger Hungária Kft. Mivel nincsen kiépített ivóvízhálózata Václigetnek, hosszú tárgyalásokat követően megegyezés született arról, hogy a cég támogatja az itt lakókat.

A 2023 decemberében elfogadott Helyi Építési Szabályzatban a cég is módosításokat kezdeményezett a bányaművelés fenntartása érdekében, melynek fejében vállalta, hogy a területen 100 millió forint értékben finanszírozza az ivóvízhálózat kiépítését.

Ennek első lépéseként hatmillió forintot kapott a projekt előkészítő munkáira a václigeti egyesület. Amennyiben szükséges, anyagiakkal is támogatja az önkormányzat a projekt megvalósulását – hangsúlyozták az egyeztetésen a városvezetők.

Az első szakasz a már vízjogi engedélyezési tervekkel rendelkező Hosszú utcát teljes hosszában érinti. Az egyesület folytatja a tárgyalást a céggel, annak érdekében, hogy minél hamarabb lehívható legyen a teljes beruházási összeg.

A felek egyeztettek a václigeti utak állapotáról is, ennek megfelelően - amint az időjárás engedi - közösen folytatják a kőszórásos utak javítását.

Feladó: Vác Város Önkormányzata

EU pályázatok