címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 23. | kedd
Béla napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Tisztelettel köszöntjük a szépkorú Forgó Józsefet

Tisztelettel köszöntjük a szépkorú Forgó Józsefet

Kilencvenedik születésnapja alkalmából köszöntötte otthonában Forgó Józsefet Inotay Gergely alpolgármester és Hegyvári Ágnes, a Polgármesteri Hivatal munkatársa, akik átadták a miniszterelnöki üdvözlő dokumentumot, illetve városunk díszoklevelét és ajándékát.

Józsi bácsi tősgyökeres váci lokálpatrióta, sokan ma is mint városunk építőmesterét ismerik és tisztelik. Iskolái elvégzése után már kitanult építőipari szakemberként töltötte katonaéveit, amely alatt hasznosították tudását. Majd előbb az állami szektorban, majd vállalkozó kisiparosként például Vác egyházi épületeinek avatott karbantartója, felújítója volt. Közreműködője volt többek között a Fehérek templomában fellelt múmiák feltárásának is. Büszkén meséli, hogy sok építkezésnél ragaszkodtak közreműködéséhez, ha kellett évekig vártak, hogy el tudjon vállalni egy-egy megbízást. Nyugdíjba vonulása után is még 2010-ig aktívan irányította szakipari munkákat vállaló munkatársait.

Mindig nagy család vette körül, tízen voltak testvérek. Kedves feleségét – a két év múlva szintén szépkorú – Jolán nénit több, mint hét évtizede ismeri, immár 67 esztendeje élnek boldog házasságban. Három leánygyermekük született, mára már hat unoka és három dédunoka jelent számukra további boldogságot.

Feleségével élnek gyönyörűen rendben tartott váci otthonukban. Teljesen önállátóak, a ház, a kert és a napi szokásos teendők minden feladatát ellátják. Mint mondják, hobbijuk a család, ami kitölti mindennapjaikat és jelent folyamatos örömet számukra.

Önkormányzatunk ezúton is még sok, egészségben és boldogságban eltöltött esztendőt kíván Józsi bácsinak.

Feladó: Vác Város Önkormányzata

EU pályázatok