címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. május 31. | péntek
Angéla és Petronella napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Szépen fejlődik a 3-as számú választókörzet

Szépen fejlődik a 3-as számú választókörzet

Inotay Gergely alpolgármester, a 3-as választókörzet képviselője járta be a terület frekventált pontjait a Duna-parton Matkovich Ilona polgármesterrel.

Elsőként a népszerű, 2021-ben átadott pumpapályát tekintették meg, majd a vízi turisztikai pihenőhelynél időztek el. „Jelentős városi forrással kiegészítve egy korábban megnyert pályázati támogatásból hoztuk létre a csónakházat, amely ma is sok vízi sportok szerelmeseinek edzőhelye, de erőnléti edzéseket is végeznek” – mondta a helyszínen a képviselő.

Nagy népszerűségnek örvend a nagy játszótér, amelyet tavaly szinte teljesen megújítottak. „A játszótér igazi gyöngyszem lett, s az egész város kedvence. A családok, kisgyermekesek, de még iskolai és óvodai csoportok is rendszeres látogatói.”

Részben önerőből, részben pályázati forrásból újult meg az uszoda homlokzata, valamint lecserélték az ablakokat, a bejárati ajtót, valamint felújították a gépészetet is. Elkészült a korszerű gyermekmedence is a strandon, amelyet nyáron birtokba vehetnek a gyerekek.

„Egyik legjelentősebb útfelújításunk volt 2021-2022-ben a Budapesti főút. A már szinte járhatatlan szakaszát újítottuk fel a Géza király tér és a Kép utca között” – emlékeztetett az alpolgármester.

A 3-as körzetben megújult még a Burgundia utcai idősotthon homlokzata, a belső terek, de még mosodát is építettek az intézménynek.

Feladó: Vác Város Önkormányzata

EU pályázatok