címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. május 31. | péntek
Angéla és Petronella napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Felújított tető a strand öltözői felett

Felújított tető a strand öltözői felett

„Az elmúlt hetekben megújult a strandöltöző feletti tető teljes szerkezete és borítása” – jelentette be csütörtökön a helyszínen Matkovich Ilona.

A polgármester elmondta: az év végén derült ki, hogy az épület tetőszerkezete, gerendái veszélyesek és több helyen beázik az épület. A szakemberek felmérték az akkori állapotot és megállapították, hogy a faszerkezet menthetetlen, teljes cserére szorult.

Ezt követően az önkormányzat pályázatot írt ki a felújításra. A nyertes vállalkozó, a Bédaré Hungary Kft. nemrég fejezte be a munkát. Ennek során megtörtént a cserepezés, majd a bádogos munkák, ereszcsatorna, vízelvezetők kialakítása. Mint azt a polgármester kiemelte: az új tető szerkezetileg és esztétikailag is megfelel a kor elvárásainak és bíznak abban, hogy hosszú évtizedekig ellátja a feladatát.

Inotay Gergely, a választókörzet képviselője elmondta: a belváros turisztikai szempontból Vác legfontosabb területe. Ez az erőforrások felhasználásában is érvényre jutott a mostani ciklusban. Például a strand és fürdő szinte minden tekintetben fejlődött, megújult. Az alpolgármester szerint voltak szükséges munkák is, ilyen volt többek között egy minden igényt kielégítő gyermekmedence megépítése, az uszoda homlokzatfelújítása, illetve ennek a tetőszerkezetnek a rendbetétele.

Az utóbbi felújítás teljes költségét az önkormányzat állta, ez bruttó 5,5 millió forint volt.

Feladó: Vác Város Önkormányzata

Fotó: Váci Hírnök

EU pályázatok