címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. május 5. | vasárnap
Györgyi napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Parkolás: május 1-től turisztikai időszak

Parkolás: május 1-től turisztikai időszak

Ahogyan az már az elmúlt évben is volt: az adott év május 1. napjától szeptember 30-ig városunkban a parkolási rend vonatkozásában a turisztikai időszak lép életbe.

Tavaly márciusban a képviselő-testületi ülésen – vita és „nem” szavazat nélkül – fogadták el az idei év turisztikai időszakára is vonatkozó parkolási rendszert és díjszabást.

A parkolás szabályozásáról és a várakozóhelyek igénybevételéről szóló helyi rendelet – mely mellékletünkben megtalálható – legfontosabb elemeit az alábbiakban foglaljuk össze.

A tavalyi módosítás részben a magasabb rendű jogszabályok előírásai miatt történt, ugyanis a gépjárműadóval kapcsolatos adatok immár az állami adóhatóság kompetenciája.

Lakossági igények figyelembevételével változtattak az elmúlt évben a körzethatárokon: a Géza király téren, továbbá a Budapesti főúton (a Konstantin tértől a Budapesti főút 36. számig) az eddigi 1-es zóna helyett a 2-es zónának megfelelő szabályozás lépett életbe, és lesz most is alkalmazva.

Május 1-től kezdődően hétfőtől péntekig 8 és 18 óra között, szombaton pedig 8 órától délig kell fizetni a parkolásért a 2-es zónában. Egyéb időszakban, illetve vasárnap és ünnepnap a parkolás díjmentes.

A parkolási díjak nem változnak: a mélygarázs igénybevétele 300 Ft óránként, az 1-es zónában hétfőtől vasárnapig 8 és 18 óra között 400, míg a 2-es zónában – hétfőtől péntekig 8 és 18 óra, szombaton 8 és 12 óra között – a parkoló autók után óránként 350 Ft-ért lehet parkolójegyet váltani a személygépjárművek esetében. A 3,5 tonna alatti tehergépjármű kategóriára az 1-es zónában 800, a 2-es zónában 700 forint óránként a várakozás díja.
A turisztikai időszakon kívül (tehát októbertől jövő április végéig) nem csak hétköznapokon 18 órától másnap reggel 8 óráig, hanem vasárnap és ünnepnapokon is ingyenes a parkolás a városban.

A váci várakozóhelyek igénybevételének további szabályozásában nem történt változás.

Feladó: Vác Város Önkormányzata

Csatolt dokumentumok:
parkolasirend.pdf

EU pályázatok