címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. június 19. | szerda
Gyárfás napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Szakmai napot tartottak az óvodai és iskolai szociális segítőknek

Szakmai napot tartottak az óvodai és iskolai szociális segítőknek

Az óvodai és iskolai szociális segítők szakmai napját tartották hétfőn délelőtt a Váci Dunakanyar Színházban. A Váci Humán Szolgáltató Központ, illetve a Pest és Nógrád Vármegyei Területi Szakmatámogatási Rendszer közös szervezésében megvalósuló esemény fókuszában az iskolai erőszak megelőzése és kezelése volt.

A megjelenteket Járja Andrea, a központ vezetője üdvözölte. Bevezetőjében arról beszélt, hogy azok a kollégák, akik ezt a szakmai egységet képviselik, próbálnak hidat építeni a szülők és pedagógusok között, pedagógus és gyermek között, illetve más társszakmák képviselői között, hogy a fiatalok megkaphassák a kellő segítséget.

Inotay Gergely azt hangsúlyozta, hogy az önkormányzat a lehetőségei szerint igyekszik segíteni ezen a területen is. „Fenntartói oldalról nem tudunk mindent megtenni, amit meg kellene tennünk, de mindent meg kell tennünk, amit meg tudunk tenni. Ennek a mondatjátéknak a megfoganásában születik meg minden olyan rendezvény – többek között a mai is –, amelyben igyekszünk ezen a nehéz területen előrelépni. Mert azt önök is látják, én is látom, nemcsak a pedagógus eszével, hanem a szülő szívével is, hogy az elmúlt években milyen nehéz helyzetbe kerültek a fiatalok, a mi gyermekeink.” – mondta az alpolgármester.

A folytatásban a terület szakembereinek előadásait hallgathatták meg a résztvevők a prevencióval, a segítő csoportok működésével kapcsolatban.

Feladó: Vác Város Önkormányzata

Fotó: Váci Hírnök

EU pályázatok