címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. június 16. | vasárnap
Jusztin napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Homokozó játékokat kaptak a Vám utcai ovisok

Homokozó játékokat kaptak a Vám utcai ovisok

Még koratavasszal érkezett az önkormányzat számlájára 300 euró, amelyet Vác német testvérvárosa, Donaueschingen utalt. A kérésük az volt, hogy egy gyermekintézményre költse el a város az összeget. A tervek szerint minden évben küldenek majd hasonló támogatást.

Elsőként az Alsóvárosi Óvoda Vám utcai tagintézménye élhetett a lehetőséggel és költhette el a 113 ezer forintnak megfelelő összeget. A pénzből az intézmény gyermekeinek vásároltak homokozó játékokat.

Matkovich Ilona polgármester megköszönve a támogatást elmondta: a 30 éves barátságban nem ez volt az első segítség, hiszen két éve például egy tűzoltó szerkocsit kapott a város Donaueschingentől, melyet azóta is használ a Váci Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület.

Kiss Zsolt alpolgármester – aki a körzet képviselője is – szintén köszönetét fejezte ki, egyben felhívta arra is a figyelmet, hogy a Vám utcai intézményben mennyi fejlesztés zajlott az elmúlt évek során. Kiemelte: többek között szigetelésre került az óvoda tetőszerkezete, az energiaválság miatt bekötötték a távhőellátásba, de megújult az intézmény konyhája is.

Feladó: Vác Város Önkormányzata

Fotó: Váci Hírnök

EU pályázatok