címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. július 19. | péntek
Emília napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Önkormányzati intézkedések a harmadfokú hőségriasztás idejére

Önkormányzati intézkedések a harmadfokú hőségriasztás idejére

Mint arról már tegnap hírt adtunk, az országos tisztifőorvos a meteorológiai előrejelzések alapján legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást rendelt el az ország egész területére ma 0.00 órától június 22-én (szombat) 24:00 óráig.

Az elrendelt hőségfokozat feltétele, hogy a napi középhőmérséklet az előrejelzések szerint legalább három egymást követő napon elérje a 27 fokot. Ez rendkívüli időjárási helyzetnek számít és önkormányzati intézkedések elrendelését is indokolja.

Vácon az önkormányzat már intézkedett a hőség által okozott problémák enyhítése érdekében. A városi fenntartású forgalmasabb közterületeken a Váci Városfejlesztő Kft. szervezésében locsolókocsik járnak. A város frekventált helyein – a Főtéren, a deákvári KRESZ parkban és a József Attila sétányon, a Duna-parti nagy játszótér közelében – párakapuk segítik a felfrissülést. A város területén található ivókutak, szökőkutak szintén üzemelnek. A Közterület-felügyelet munkatársai mind a négy napon vizet osztanak a Széchenyi utcában.

Kérjük, a kánikulára tekintettel fokozottan figyeljenek saját és mások egészségének védelmére. Az erre vonatkozó jótanácsok mellékleteinkben olvashatók.

Feladó: Vác Város Önkormányzata

Csatolt dokumentumok:
tanacso.pdf
betegellatttas.pdf
klinikahose.pdf
uzeneteklakossag.pdf

EU pályázatok