címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 28. | csütörtök
Gedeon és Johanna napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Tájékoztató mezőgazdasági összeírásról


A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a Statek Kft. közreműködésével mezőgazdasági összeírást hajt végre „Egyéni gazdaságok decemberi összeírása, 2021” elnevezéssel.

Az adatfelvétel célja, hogy nyomon kövesse a mezőgazdaság szerkezetében bekövetkezett változásokat, illetve pontos és hiteles adatokkal szolgáljon a hazai gazdaságirányítás, az EU, továbbá a gazdálkodók számára, amihez az adatszolgáltatók részvételükkel és a pontos adatszolgáltatással nagyban hozzájárulnak. A felvétel nem teljes körű, a minta kiválasztása matematikai-statisztikai módszerrel történt, a válaszadás azonban az adatfelvételre kijelöltek számára kötelező. Az adatszolgáltatói terhek mérséklése céljából a 2020. évi Agrárcenzust követően a hivatal nagymértékben csökkentette az adatszolgáltatók számát, amit az adminisztratív adatforrások (pl. Magyar Államkincstár, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara ) információinak átvétele, illetve a kérdőíven előnyomtatva szereplő adminisztratív azonosítók ellenőrzése tesz lehetővé.
Valamennyi adatszolgáltatónk számára biztosítjuk az online önkitöltési lehetőséget 2021. november 15. és november 25. között, amely időszak alatt az adatszolgáltatók a számukra legalkalmasabb időben teljesíthetik adatszolgáltatási kötelezettségüket. Erről e-mailben vagy postai úton küldünk névre szóló tájékoztatást az érintetteknek. Az önkitöltéssel nem élőket összeírók keresik fel személyesen 2021. november 26. és december 15. között.

Az összeírási munkát a KSH megbízásából a Statek Statisztikai Elemző Központ Kft. (Statek Kft.) alkalmazásában álló, fényképes igazolvánnyal ellátott összeírók végzik, amit az adatfelvétel megkezdése előtt az összeíró köteles felmutatni. Az állami tulajdonú Statek Kft. felett a tulajdonosi jogokat a KSH elnöke gyakorolja.

A felvétel elektronikusan, a KSH által biztosított tableten történik. Az összeírók kizárólag konkrét, címlista szerinti címeket keresnek fel.
A kialakult járványügyi helyzetre tekintettel, adatszolgáltatóink és az összeírók egészségének védelmét egyaránt szem előtt tartva, szorgalmazzuk az internetes kitöltést, illetve az összeírókat felkészítettük az ilyenkor követendő magatartásra, és lehetővé tettük a telefonos kikérdezést is.
A felvétel során nyert információkat kizárólag statisztikai célra használjuk fel, azokat más szervek, személyek részére nem adjuk ki, az eredményeket összesítve közöljük a hivatalos statisztikáról szóló 2016. évi CLV. törvénynek, valamint az Európai Unió 2016/679. sz. Általános adatvédelmi rendeletének (GDPR) megfelelően.

A felvétel részleteiről a www.ksh.hu/mezogazdasagi_osszeirasok oldal nyújt további tájékoztatást.

A felvétellel kapcsolatos kérdés esetén kérem, hívja ingyenes hívható 80/200–766 számunkat, amelyen (a 2-es gomb, majd a 2219-s OSAP-szám megadását követően) készséggel adunk további tájékoztatást.

Feladó: Városháza

Csatolt dokumentumok:
osszeiras.pdf

EU pályázatok