címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 24. | szerda
György napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Tájékoztató turisztikai szolgáltatók számára


A kis- és középvállalkozások energiaköltség és beruházás támogatási programját a turisztikai ágazatra is kiterjesztik.

Az érintett turisztikai vállalkozások 2023. január-február-március hónap számlával igazolható földgáz, villamosenergia, és távhő havi átlagos költségüknek az előző év azonos időszakához mért növekményének fedezésére igényelhetnek, maximum 50%-os mértékű vissza nem térítendő, közvetlen támogatást. Ezt önállóan, vagy energiahatékonysági beruházáshoz felvett hitel önerő-támogatásával kombinálva is megtehetik. A pályázati részvétel egyik feltétele, hogy a támogatott szolgáltatók energiahatékonysági beruházást hajtsanak végre legkésőbb 2024 végéig. Szintén fontos kritérium, hogy legkésőbb 2023. szeptember végéig a vállalkozásban foglalkoztatottak létszáma legfeljebb 10%-kal csökkenhet 2022 azonos időszakához képest.

Regisztrálni
2023. január 20-tól lehet a
https://energiatamogatas2022.nffku.hu/
oldalon lehet.
Részletes információs és pályázati feltételek a
https://nffku.hu/palyazati-felhivas
honlapon olvashatóak.

Támogatásban részesíthetők köre:
• a 651/2014/EU bizottsági rendelet I. melléklet szerinti, vagy a kis- és középvállalkozásokról, fejlődésük támogatásáról szóló 2004. évi XXXIV. törvény alapján kis- és középvállalkozásnak minősül a regisztráció benyújtásának időpontjában (összes foglalkoztatotti létszáma 250 főnél kevesebb, és éves nettó árbevétele legfeljebb 50 millió eurónak megfelelő forintösszeg, vagy mérlegfőösszege legfeljebb 43 millió eurónak megfelelő forintösszeg, illetve egyéb feltételek);
• fő tevékenységi köre 2021. december 31. napjától a szálláshely-szolgáltatás vagy a vendéglátás nemzetgazdasági ágba tartozik, vagy a 2021. évi értékesítés nettó árbevételének legnagyobb része a szálláshely-szolgáltatás, vagy vendéglátás tevékenységből származik;
• A vállalkozás a TEÁOR kód alapján vagy egyéni vállalkozók esetén az ÖVTJ kód alapján a szálláshely-szolgáltatás vagy vendéglátás nemzetgazdasági ágba tartozik, amennyiben a kód első két számjegye 55-56. Erről bővebben:
https://www.ksh.hu/docs/osztalyozasok/teaor/teaor08_struktura.pdf

Ha a regisztrációval és a pályázattal kapcsolatban kérdése merülne fel, hívja a Nemzeti Fejlesztési és Forráskoordinációs Ügynökség (NFFKU) Ügyfélszolgálatát munkanapokon 08:00‒16:00 óra között a 06-70-930-8728-as telefonszámon, vagy írjon e-mailt az energiatamogatas2022@nffku.hu címre.

EU pályázatok