címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 23. | kedd
Béla napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Véleménykérés - Vác Város hatályos településrendezési eszközeinek eseti módosítása


Tisztelt Lakosság!

Ezúton tájékoztatom Önöket, hogy Vác Város Önkormányzata megindította a város településrendezési eszközeinek módosítását, amely a településtervek tartalmáról, elkészítésének és elfogadásának rendjéről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 419/2021. (VII. 15.) Korm. rendelet (továbbiakban: Korm.rendelet) 68. § szerint egyszerűsített eljárásban történik.

A településrendezési eszközök módosításának célja az alábbi:
Vác Város hatályos településrendezési eszközeinek eseti módosítása az alábbi témakörök szerint:
a) Szálláshely rendeltetés elhelyezhetőségének újragondolása, különösképpen a munkásszálló rendeltetés korlátozására,
b) Duna-parti vendéglátóhelyek – pavilonok – elhelyezhetőségének szabályozása,
c) Hám utca – Gyula utca szabályozásának felülvizsgálata a szabályozási vonal/építési hely tekintetében, ez által az Lke-1 építési övezetben az útszélesítések miatt lecsökkenő telekméretek problémáinak megoldása
d) Szabályozási vonal korrekciók a település több pontján, illetve alaptérképi aktualizálásból eredő módosítások
e) Lke-10 övezet minimális telekméret előírásának hibajavítása, korábban elfogadott rendelet paramétere hibásan került be az új HÉSZ-be,
f) M2 gyorsforgalmi út módosított kisajátítási vonalának átvezetése településszerkezeti és szabályozási terven – nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházás.

A veszélyhelyzet ideje alatt egyes szervezetek működésére vonatkozó, továbbá egyes közigazgatási eljárási szabályok megállapításáról szóló 146/2023. (IV.27.) Kormány rendelet 2. §-a alapján:
2. § A településtervek tartalmáról, elkészítésének és elfogadásának rendjéről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló kormányrendeletben meghatározott tájékoztatás, véleménynyilvánítás és egyeztetés elektronikus úton is lefolytatható.

Az egyeztetési eljárásra a Vác Város Önkormányzat Képviselő-testületének a településrendezési és településképi eszközök készítésével, módosításával kapcsolatos partnerségi egyeztetés szabályairól szóló 7/2017. (III.14.) számú rendelete vonatkozik.

Fentiek alapján a jelen módosítási eljárásban a véleménynyilvánítás és egyeztetés elektronikus úton kerül lefolytatásra, melyre a meghirdetéstől számított 8 nap áll rendelkezésre.

A mellékelt dokumentáció alapján kérjük, hogy véleményét a foepit11@varoshaza.vac.hu e-mail címre küldjék meg 2024. március 5-ig.
A véleményezési dokumentáció a www.vac.hu /Önkormányzat/ Dokumentumok/ Településrendezési eszközök/Településrendezési eszközök módosítása mappában megtalálható.

Vác, 2024. február 26.

Tisztelettel:
Matkovich Ilona Zsuzsanna s. k.
polgármester

Feladó: Vác Város Önkormányzata

EU pályázatok