címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 19. | kedd
József és Bánk napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

A lakossági rezsinövekedést is enyhíti az önkormányzat

A lakossági rezsinövekedést is enyhíti az önkormányzat

Tízmilliós induló kerettel „Váci Válságkezelő Csomagot” hozott létre a rezsinövekedés miatt legnehezebb helyzetbe kerülő váci lakosok számára szeptemberi ülésén a képviselő-testület.

A nyári tanácskozási szünet és a szeptember 14-én megtartott rendkívüli ülés után szeptember 21-én tartotta meg soros tanácskozását Vác Város Önkormányzatának Képviselő-testülete.

Háromoldalú megállapodás jön létre annak érdekében, hogy a Vám utcai óvodát bekapcsolják a távhőszolgáltatásba. Döntöttek arról, hogy megköthető az a szerződés, amely a kisfogyasztású önkormányzati intézmények gázbeszerzését segíti elő. Az első féléves gazdálkodásról szóló beszámoló – melyből kiderült, hogy a felújítási kiadásokra tervezett összeg már meghaladja az egymilliárd forintot – elfogadása után módosították a költségvetést. Ennek eredményeként 10 milliót biztosítottak a rezsinövekedés miatt nehéz helyzetbe kerülők megsegítésére. Lesz fedezet a Kölcsey utcai gyermekintézmény, a Sirály utcai óvoda és a Baba utcai bölcsőde napelemes bővítésére, a Lehotka park és kerékpárút fejlesztésére.

A közbiztonsági koncepció elfogadásán túl újabb mobilkamerák telepítésének helyét határozták meg Deákváron. A kavicsbánya kitermelésének bővítése miatt szükséges településterv módosítás - az állatmenhely jelenlegi helyének megtartásával – a következő hónapok során lakossági fórummal is folytatódik. A Samsung szennyvizét fogadó új telephely megkapta a vízjogi létesítési engedélyt, mely alapján a kivitelezés megkezdődött augusztusban. A testület most szűk többséggel elfogadta az ezzel kapcsolatos határozati javaslatokat.

Dr. Zsidel Szilvia jegyző kérte a váci polgárokat, hogy minél többen éljenek a lehetőséggel és elektronikusan töltsék ki az október 1-jén induló népszámlálás kérdőívét.

Egyéni képviselői kezdeményezésre úgy döntöttek, hogy élnek a jogszabályok által biztosított lehetőséggel és kezdeményezik az ingatlanokon belül kötelezően elhelyezendő gépkocsiszám megemelését.

Zárt ülésen több fellebbezés elbírálása mellett jóváhagyták a megyei kitüntetésre javasoltak névsorát is.

Az éves munkaterv szerint október 19-én tartja legközelebbi tanácskozását a képviselő-testület.

Feladó: Városháza

EU pályázatok