címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 20. | szombat
Tivadar napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Pályázati kiírás az egészségügy területére vonatkozó primer prevenciós tevékenységek támogatására


Vác Város Önkormányzat Emberi Kapcsolatok Bizottsága pályázatot ír ki az egészségügy területére vonatkozó primer prevenciós tevékenységek támogatására. A pályázható keretösszeg 2023. évben 1.500.000.-Ft.

Pályázhatnak önálló jogi személyiséggel bíró civil szervezetek. (Tehát nem pályázhatnak pl: költségvetési intézmény, vagy annak része, egyéni és társas vállalkozás, különféle önkormányzatok.)
Előny, ha a civil szervezet székhelye Vácott van, de a tevékenységének elsősorban erre a területre kell esnie. A tevékenységet jelző dokumentációban (pl. alapítványnál alapító okirat) egyértelműen meg kell legyen határozva az elsődleges megelőzési tevékenység az egészségügy területén.

Megfelelően dokumentálni kell, hogy a pályázó szervezetnek milyen gyakorlata, szakmai kompetenciája van a megjelölt tevékenység végzésére (korábbi szakmai tevékenységek, eredmények).

Pontosan le kell írni a szakmai programban, hogy milyen módszerekkel (pl: szűrővizsgálatok, készségfejlesztés, ismeretterjesztés, stb) kívánja a pályázó a célt elérni.
Meg kell jelölni, hogy kik azok a szakmailag felkészült, a prevenció területén képzett, megfelelő gyakorlattal rendelkező munkatársak, akik a tevékenységet végezni fogják.
A programűrlapon szereplő költségvetést érintő részben legalább 20 % -os önrészt meg kell jelölni.

Pályázni lehet:

- Betegségmegelőző, egészségmegőrző programok végzésére. Meg kell jelölni azt a betegséget, vagy betegségek azon körét, amire a program vonatkozik, ennek megfelelően meg kell jelölni a veszélyeztetettek körét is.
- Elsősorban szakmai tevékenységre, az eszközvásárlás a pályázati összeg 20 % - ánál több nem lehet.

Nem fogadható el:

- az egészséget általában pozitívan befolyásoló tevékenységet végzők pályázatai konkrét prevenciós program nélkül, például különféle sporttevékenységet végzők, kirándulásokat szervezők, úszást oktatók stb.

Nem lehet pályázni:

- gyógyító tevékenységre, másodlagos és harmadlagos preventív tevékenységre,
- kizárólag eszköz vagy gyógyszer beszerzésre

A döntéshozatalt megelőzően vizsgálni és az előkészítőnek dokumentálni kell, hogy a pályázó/kérelmező szervezet, magánszemély a kérelemben megjelölt célra a költségvetési éven belül részesült-e már támogatásban.


Nem támogatható a pályázat/kérelem, ha:
a) a pályázó/kérelmező ugyanazon célra azonos költségvetési éven belül már részesült önkormányzati támogatásban;
b) a pályázó/kérelmező a döntéshozatalt megelőző két naptári évben a részére nyújtott támogatással nem, vagy nem megfelelően számolt el, illetve a kapott támogatást előzetes hozzájárulás nélkül, a korábban jóváhagyott céltól eltérően használta fel.
A következő két évi támogatottak köréből – a már folyósított támogatás és a Ptk. szerinti kamatainak visszafizetése mellett – ki kell zárni azt a személyt/szervezetet, aki vagy amely:
a) a benyújtott pályázatban/kérelemben megtévesztő vagy valótlan adatot szolgáltatott;
b) a támogatást a támogatási szerződésben megjelölt céltól részben vagy egészben eltérően használta fel vagy azzal nem megfelelően számolt el, illetve a támogatással történő elszámolást nem a támogatási szerződésben megadott határidőig teljesítette.

A program befejezését követő egy hónapon belül – legkésőbb 2024. január 31-ig – a pályáztató felé szakmai és pénzügyi beszámolót kell készíteni, melynek elválaszthatatlan részét kell képezze a valamennyi mozzanatot alátámasztó, tételes pénzügyi elszámolás.

A beszámolót a Bizottság akkor tekinti elfogadhatónak, ha az tételes áttekintést ad a felhasznált pénzeszközökről, alátámasztja a támogatás felhasználásának szakmaiságát, eseményenként követhető belőle a résztvevők száma.

Felhívjuk a pályázók figyelmét, hogy a beszámoló készítésekor látszólag nem szakmai felhasználás esetén fejtsék ki annak jogosságát alátámasztó érveiket.

A Bizottság a beszámoló elfogadását, a támogatást elnyert civil szervezet részéről a vezető vagy teljes körű felhatalmazottjának személyes jelenlétéhez köti a beszámoló tárgyalásakor.

Mit tartalmazzon a pályázat?
1. A pályázó civil szervezet cégbírósági bejegyzés dokumentumának másolatát,
2. A tevékenység végzését tartalmazó alapító okirat másolatát,
3. A pályáztató által internetről letölthető, megfelelően kitöltött adatlapot.
4. Ugyancsak az internetről letölthető, megfelelően kitöltött programűrlapot.

A kitöltendő adatlapot és programűrlapot (a pályázati kiírás 1., 2. és 3. melléklete) Vác Város Önkormányzat honlapjáról www. vac.hu (pályázatok) lehet letölteni.

A pályázat beérkezési határideje: 2023. április 30.

A pályázatok leadása:
Postai úton: a Váci Polgármesteri Hivatal 2600 Vác, Március 15. tér 11. Székelyné Angi Emőke Imola Igazgatási és Szociális Osztály vezetője részére lehet megküldeni.
Személyesen: a Váci Polgármesteri Hivatal 123. szobájában lehet leadni.
E-mailen: Székelyné Angi Emőke Imola részére a igazgatas12@varoshaza.vac.hu lehet megküldeni.

A pályázat elbírálás után a pályáztató az eredményről minden pályázót postai úton értesít.


Fehér Zsolt s.k.
bizottság elnöke

Feladó: Városháza

Csatolt dokumentumok:
PALYAZATI KIIRAS 2023.03.14.pdf

EU pályázatok