címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 28. | csütörtök
Gedeon és Johanna napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Baleset-megelőzés


-A közúti közlekedésben való biztonságos részvétel, vitathatatlanul a biztonsági öv használatát is jelenti. Az öv az autók legelterjedtebb és legfontosabb biztonsági, utasvédelmi berendezése. Járművezetőként és utasként is fontos annak használata, csak egy kattintás a biztonság érdekében, megéri!

-Az téli időszakban megváltozott út-, időjárási-, és látási viszonyok az óvatosságra intenek minden közlekedőt. Az előírt sebességhatárokat betartva és egymástól megfelelő követési távolságot tartva közlekedjenek, hogy bármilyen helyzetben biztonságosan meg tudjanak állni!

-Előfordulhat, hogy a menetidő duplájára emelkedik, tervezzenek előre, induljanak el időben. Az esőzés, havazás, ködszitálás miatt csökken a látótávolság és csúszik az aszfalt, ezáltal jelentősen nő a fékút. Ne tegyenek drasztikus kormánymozdulatot, kerüljék a hirtelen fékezéseket, mert az autó sokkal könnyebben megpördül vagy keresztbe fordul. Legyenek fokozottan óvatosak!

-Készüljenek fel, hogy korán sötétedik, ezáltal huzamosabb ideig kell használniuk járműveik világítóberendezéseit, ezért kiemelten fontos, hogy azok megfelelően működjenek. A gépjárműveket érdemes szakemberrel alaposan átnézetni, megvizsgálva rajta minden biztonsági berendezést és tartozékot. A téli közlekedés fontos kelléke a jól működő ablaktörlő lapát és a megfelelő ablakmosó folyadék.

Feladó: Váci Rendőrkapitányság

Csatolt dokumentumok:
balesetmegelozes_tel_20221205.pdf

EU pályázatok