címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. február 27. | kedd
Ákos és Bátor napja

+17
°
C

Hírek

Keresés

 

Elfogva


Az Ipoly folyót átúszva próbált menekülni a szír embercsempész. A szlovák rendőrök elfogták és átadták a magyar hatóságnak.

A szobi rendőrök 2023. március 7-én reggel 8 óra körül akartak igazoltatni egy magyar honosságú kék furgont. A sofőr a rendőrök többszöri jelzésének ellenére sem állt meg, miközben Letkés, Petőfi utcában a teherautóval egy fának és egy családi ház kerítésének ütközött. A helyszínt elhagyta, az Ipoly folyót átúszva, szlovák mélységbe menekült.

A járműben 32 fő szír állampolgár tartózkodott, akik Magyarországon való jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni. Őket a rendőrök visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészt -23 éves szír állampolgár- a szlovák rendőrhatóság beosztottjai 8 óra 45 perckor a folyó partján elfogták, őt a magyar hatóságoknak átadták, akik a Váci Rendőrkapitányságra előállították.

Vele szemben a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntettének gyanúja miatt eljárást indított, a férfit őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatását.


Kapcsolódó hír:
https://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/hatarrendeszet/elfogva-8#2

Feladó: Váci Rendőrkapitányság

EU pályázatok