címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 26. | péntek
Ervin napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

A város támogatja a stadionfelújítás pályázatát

A város támogatja a stadionfelújítás pályázatát

Egy korábbi határozat módosításával hétfõi rendkívüli ülésén a képviselõ-testület úgy határozott, hogy a város 180 millió forintra növeli a Vác FC és a VVLSE stadionfelújítást célzó TAO-pályázatának vállalt városi önrészét. Mind a tizennégy jelenlévõ döntéshozó igennel voksolt.

A rendkívüli ülést a pályázat hiánypótlására vonatkozó póthatáridõ lejárta indokolta.
Mint ismeretes, a városi labdarúgó stadion nem felel meg az MLSZ megszigorított infrastrukturális szabályzatának, így nem adhat helyet a Vác FC bajnoki mérkõzéseinek.
A tervezett rekonstrukció révén 600 millió forint összegû értéknövelõ fejlesztés valósulhat meg - egyebek mellett lelátói székcserével, a létesítmény kerítésének teljes rekonstrukciójával, a fõépület hatszázról 800 négyzetméteresre növelésével, külsõ-belsõ felújításával, hatszáz férõhelyes fedett lelátórész kialakításával, parkosítással, az energiaszükséglet elõteremtésében segítõ solár panelek felszerelésével.
A játékteret övezõ futópálya megszûnik, de mint Petõ Tibor fejlesztésekért felelõs alpolgármester elmondta, valójában csak áthelyezésrõl van szó, mivel a terv szerint más helyszínen - szintén TAO-pályázat révén - rekortán borítású 400 méteres futópályát kíván kialakítani az önkormányzat.
Elhangzott: a város által meghatározott, fejlesztési hitel felvételével elõteremthetõ önrész biztosításának igazolása, a pályázat elfogadása esetén elég egy versenybizottsági döntés, hogy újra a ligeti stadionban vívja hazai bajnoki mérkõzéseit a labdarúgócsapat.

Feladó: Városháza

EU pályázatok