VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2021. augusztus 5. | csütörtök
Krisztina napja
+17
°
C

Hírek

Dátum:
Típus:
Kulcsszó:
 

Hasznos tárgyalások a turisztikai ügynökséggel


Egyeztetõ tárgyalást folytatott a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatójával Vác és Szentendre polgármestere. Ennek témája a két város számára korábban megítélt turisztikai fejlesztési forrás mielõbbi felhasználhatósága volt.

Mint arról korábban hírt adtunk (vac.hu – Közélet 2020. július 31.) Matkovich Ilona és Fülöp Zsolt polgármester közös levélben kért egyeztetési lehetõséget Guller Zoltántól, az MTÜ vezérigazgatójától. A megbeszélést városunk polgármestere hasznosnak minõsítette. Mint mondta, a vezérigazgatót tájékoztatta a váci belvárosi épületek állapotáról. Ennek személyes szemrevételezése érdekében meghívta a vezérigazgatót városunkba, melyet Guller Zoltán el is fogadott.

A mostani megbeszélésen a váci városvezetõ többek között ismertette azokat az eddigi lépéseket, melyeket Vác a számára megítélt 4 milliárd forintos támogatás felhasználhatósága érdekében megtett. Matkovich Ilona vázolta továbbá azokat a terveket, melyek a rossz állapotú mûemlék épületek megmentésére készültek, és kérte az ezekhez szükséges források folyósításának megkezdését. A tárgyaláson szó esett továbbá azon váci elképzelésekrõl, melyek a város további turisztikai fejlesztésére vonatkoznak.

Feladó: Városháza