VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2021. augusztus 5. | csütörtök
Krisztina napja
+17
°
C

Hírek

Dátum:
Típus:
Kulcsszó:
 

Városvezetõi tapasztalatcsere Szombathelyen


A héten Vas megye fõvárosába, Szombathelyre látogatott a kölcsönös tájékoztatás és az elmúlt idõszak önkormányzati tapasztalatának megvitatására városunkból Matkovich Ilona polgármester, Kiss Zsolt alpolgármester és Iványi Károlyné kabinetvezetõ.

A dr. Nemény András polgármester által vezetett helyi tárgyalópartnerekkel – dr. László Gyõzõ és Horváth Soma alpolgármesterekkel, Kopcsándi Katalin polgármesteri titkárral és Bokányi Adrienn tanácsnokkal – folytatott eszmecsere vezértémája az elõttünk álló uniós támogatási ciklusra vonatkozó lehetõségek áttekintése volt. Ez a korábbi tapasztalatokra alapozott folyamat olyan módosítására irányul mindkét város esetében, melynek eredményeként a település közvetlenül juthat az uniós forrásokhoz.

Mivel a megyeszékhely Szombathely már sikeresen indult ilyen pályázaton, a városvezetõk a váci lehetõségeket is áttekintették. A tárgyalásokon sor került még a konkrét városüzemeltetési tapasztalatok kicserélésére, az önkormányzati bérlakásokkal való gazdálkodás lehetõségeinek formáira is. De szóba került a sport- és kulturális létesítmények mûködtetésének problematikája, illetve a kommunikációs tevékenység hatékonyságának bõvítési lehetõsége.

Matkovich Ilona a látogatásról elmondta: bár Szombathely a nagyobb léptékû költségvetésével és megyeszékhely mivoltával részben eltér városunk jellemzõitõl, azt tapasztalta, hogy az alapvetõ gazdálkodási, politikai és városüzemeltetési problémák hasonlóak a két településen. Kiemelte továbbá, hogy a váci városvezetés a jövõben is folytatni kívánja azokat a tapasztalatszerzõ megbeszéléseket, melyek helyben is hasznosítható megoldásokat kínálnak a városunkban meglévõ gondokra.

Feladó: Városháza