VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2021. augusztus 5. | csütörtök
Krisztina napja
+17
°
C

Hírek

Dátum:
Típus:
Kulcsszó:
 

Vác, Újbuda – az uniós források lehetõsége


Folytatva a kormánytól független források megszerzésére irányuló tapasztalatszerzést, városunkban tárgyalt Újbuda önkormányzatának egyik vezetõje.

Matkovich Ilona a Városházán fogadta Barabás Richárdot, Budapest XI. kerületének alpolgármesterét és asszisztensét, Ábrahám Mátét. Váci részrõl a megbeszélésen polgármesterünkön kívül jelen volt Ferjancsics László alpolgármester, Grmela Judit aljegyzõ, Iványi Károlyné kabinetvezetõ, Varga Katalin intézményvezetõ és Szabó László referens.

A megbeszéléseken az aktuális önkormányzati feladatok áttekintése és a kölcsönös tájékoztatás mellett a fõ téma az a nyertes újbudai uniós pályázat volt, mely során az Európai Bizottság 11 európai önkormányzat – köztük Újbuda – innovációs elképzelésére nyújt jelentõs összeget. Mint azt Barabás Richárd elmondta, az Európai Regionális és Fejlesztési Alapból az unió innovatív, fenntartható városfejlesztéssel kapcsolatos kezdeményezéseket támogat. Az elnyert 1,5 milliárdos forrást a kerület olyan kulturális közösség létrehozására fordítja, mely az internetes lehetõségeken alapul.

A tárgyalás váci résztvevõi megismerhették a nyertes pályázat kialakításának, beadásának és az elbírálás szempontjainak részleteit, így a jövõben az új uniós pályázati ciklus hasonló lehetõségeivel már városunk is megpróbálhat élni.

Feladó: Városháza