VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2021. augusztus 5. | csütörtök
Krisztina napja
+17
°
C

Hírek

Dátum:
Típus:
Kulcsszó:
 

Évet értékeltek a belvárosi képviselõk


Kászonyi Károly kisváci (1. választókerület), Jess Kinga belvárosi képviselõ (2. vk.), valamint Inotay Gergely (3. vk.) alpolgármester közösen adott számot a megválasztása óta eltelt egy évben a körzetében végzett városrészi munkáról. Mint elhangzott, a fõtéri parkolás problémájának megoldása, a választópolgárokkal történõ kapcsolattartás erõsítése és a zöldfelületek intenzívebb karbantartása, szépítése mellett régóta várt fejlesztések is megvalósultak Vác szívében.

Kászonyi Károly Kisvác önkormányzati képviselõje hangsúlyozta, hogy a koronavírus okozta leállások miatt nem sikerült minden tervet megvalósítani, ennek ellenére évek óta nem kapott a körzet annyi figyelmet, mint most. Az évtizedek óta elhanyagolt, Sportcsarnok elõtti Bán Márton utca leaszfaltozását, a kerékpárút legrosszabb állapotban levõ szakaszának megújítását, továbbá a Huszár utca és a Szent Mihály dûlõ keresztezõdésének aszfaltozását említette nagyobb eredményként. Kilencéves lemaradást kell behozni – fogalmazott, de a változások már egy év elteltével is látszódnak. Példaként említette azt, hogy a Városfejlesztõ Kft. a korábbinál hatékonyabban látja el a feladatait. Kászonyi Károly megemlítette, hogy az elvégzett munkához kormányzati segítséget nem kaptak, ugyanakkor arra utalt: bízik abban, hogy hamarosan az erre megválasztott illetékes is elkezd a város érdekében dolgozni.

Jess Kinga, a Belváros önkormányzati képviselõje a fõtéri kamerarendszer megvalósulásával kapcsolatban arról beszélt, hogy korábbi ígéreteiknek megfelelõen rendbe tették az átláthatatlan fõtéri parkolási rendszert. A bójás beengedõkapuk megszüntetésével a város milliókat spórolt, és a korszerûbb, automatizált technológia lehetõvé teszi, hogy a közterület-felügyelet más feladatokra koncentrálhasson. Régóta gazos terület tisztult meg a vasútállomásnál, ahol 400 négyzetméternyi, kõszórt parkolási lehetõséget teremtettek. Több szemetest helyeztek ki a lakossági igényeknek megfelelõen. Jól látszik a kertészeti munkák eredménye, a részben a civilekkel elvégzett közös munka teszi szebbé a városképet. A lehetõségekhez mérten szép számmal kerültek megrendezésre kulturális programok is Vác szívében.

Inotay Gergely, a Belváros-Burgundia önkormányzati képviselõje hangsúlyozta, hogy több utca kátyúzása valósult meg egy év alatt: ilyen a Petõfi utca, valamint az Ady Endre sétány, ahol a járda szegélykövezése is megtörtént még az év elején. Részleges kátyúzások voltak a Budapesti fõúton, a József Attila sétányon, a Káptalan, Tragor, Báthori utcákban, a Szent Miklós téren. A DMRV beruházásaként megújult a Tímár utca teljes útfelülete. Itt az önkormányzati elõírás értelmében az útpályát teljes szélességében kellett újraburkolni a csõcserét végzõ vállalkozónak. A nem városi kivitelezés csúszásáért az alpolgármester elnézést kért mindazoktól, akiknek a munkálatok elhúzódása kellemetlenséget okozott. Új parkolóhelyek létesültek a belvárosban, több járdaszakasz pedig teljesen vagy részben megújult: így például az Ady Endre sétány is. Évek óta idõszerû egyszerûbb gallyazást és több esetben komolyabb metszési munkálatokat végzett el a kertészet a Budapesti fõúton, a Petõfi utcában, a Farkasfalvi utcában és az Ady Endre sétányon. Lakossági segítséggel a Tavasz utcában is területrendezés történt, amit az alpolgármester megköszönt az ott lakóknak.

Feladó: Városháza