VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2021. május 18. | kedd
Erik és Alexandra napja
+17
°
C

Hírek

Dátum:
Típus:
Kulcsszó:
 

Akiknek a sportolási lehetőség „szándékos szabotázs”


Szándékos szabotázzsal, városházi bosszúval vádolja a kormánypárti média az önkormányzatot Pető Csilla aszfaltfestése ügyében. Bosszúról, szabotázsról azonban természetesen szó sincs. A fideszes képviselő a helyi média beszámolója alapján a deákváriak körében végzett kutatás ellenére kezdett magánakcióba a tervezett szabadtéri kosárlabda (streetball) pályahelyén.

Azzal indokolt, hogy balesetveszélyesnek tartja a KRESZ-parkban, a pingpongasztalok helyén létesítendő sportpályát. Önhatalmúlag aszfaltfestéssel díszítette a leendő pálya helyét, majd azt kifogásolta, hogy a pálya kialakításához szükséges aszfaltjavítási munkálatok megkezdésével megsérültek a rajzok.

Tótváradi-Nagy Bence (Összefogás Vácért) deákvári képviselő elmondta: a fejlesztéssel kapcsolatban egyeztetett Pető Csillával. A kompenzációs kormánypárti listáról bekerült politikusnak ismertette a helyiek körében végzett közvélemény-kutatást, amely alapján a területre streetball-pályát terveztek. Tájékoztatta arról is, hogy a felület repedéseit az akkor még be nem festett felületről rövid időn belül el fogják tüntetni a balesetmentes sportolás érdekében.

A kezdeményezést Tótváradi-Nagy támogatta, épp ezért ajánlotta a fideszes képviselőnek, hogy keressen megfelelő felületet a KRESZ-park más, a játszótérhez közelebbi részén. Pető Csilla azonban nem élt ezzel a lehetőséggel.

Tótváradi-Nagy Bence nem ért egyet Petőnek azon kijelentésével sem, hogy az aszfaltjavítás miatt a gyermekek nem tudnak játszani, hiszen az Összefogás Vácért színeiben megválasztott városvezetés elődeivel szemben mindent megtett Deákvár központjában található park rendbe tételéért.

A kertészeti munkák elvégzése mellett kiemelt figyelmet fordítottak az alkoholfogyasztási tilalom betartatására, új szolár lámpákat helyeztek ki a biztonságosabb közlekedés érdekében, valamint megújították csaknem mindegyik játszóeszközt, ami az eddigiekhez hasonlóan továbbra is a gyermekeknek biztosít játszólehetőséget.

Feladó: Városháza