címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2021. szeptember 22. | szerda
Móric napja
+17
°
C

Hírek

Keresés

 

Kézilabda – Győzelemmel kezdte a bajnokságot a VNKSE

Kézilabda – Győzelemmel kezdte a bajnokságot a VNKSE

A tokiói olimpia miatt a szokásosnál később rajtolt el a női kézilabdázók élvonalbeli pontvadászata. A nyitó fordulóban a váciak az egyik megyei riválishoz látogattak: Érd – Váci NKSE 22-27 (12-16).

Az előző bajnokságban az akkor alaposan meggyengült érdiek (11. helyezés) majdnem 20 ponttal gyűjtöttek kevesebbet a Vácnál (4. hely), amely mindkétszer legyőzte mostani vendéglátóját. A két csapat játékoskeretében egyaránt voltak változások a nyáron, a mieinknél volt nagyobb játékosmozgás. Arról nem is szólva, hogy míg az érdieknél továbbra is Horváth Roland irányítja vezetőedzőként az ottani hölgykoszorút, nálunk – a rövid időre a feladatot ellátó Őze Beáta után – Ottó Katalin váltja a Debrecenbe távozó Szilágyi Zoltánt.

Mindkét együttes teljes játékoskeretet (16 fő) nevezett a találkozóra. A váciak 19 kézilabdázójából – a hosszú ideig maródi Ferenczy Fruzsinán kívül – Csatlós Csenge és Balogh Petra maradt ki. Váci sporttörténelem is íródott, hiszen városunk kézilabda történetében még nem volt példa arra, hogy együttesünk „kispadján” csak a szebbik nem képviselői ültek volna egy tétmeccsen.

A hazai vezető gólra a 4. perc elején Szondi Zsófia válaszolt, megszerezve csapatunk idei első bajnoki találatát. Ezt követően sokáig 1-2 gólos előnyben volt a VNKSE, majd a meccs első harmadánál fordítottak a vendéglátók.

Kapuscsere és időkérés következett a mieinknél és Ottó Katalin tanácsai meghallgatásra találtak. Bár kellemetlen meglepetésre a csapatkapitány Hámori Konszuéla sorra hagyta ki a helyzeteket, a félidő hajrájában robbantott csapatunk. (Érdekes módon, az érdi bajnokival párhuzamosan folyó győri BL-csoportmeccsen is ekkor táltosodtak meg a magyarok…) Bukovszky Anna bravúros védései után sorrendben féltucat váci góllal 11-10-ről 11-16-ra alakult az állás, majd a szünet előtt – 9 perces érdi gólcsendet követően – zörgött újra a mieink hálója.

A pihenőt követően öt perc múlva már hatgólosra duzzadt a vendégfór (14-20). A folytatásban – az első játékrész hasonló periódusával megegyező módon – felváltva találtak be a csapatok. A különbség az volt, hogy míg a meccs első harmadában 1-2, most 5-6 gól volt az előnyünk. Sajnos, most is következett egy VNKSE-hullámvölgy és a találkozó háromnegyedére megfeleződött a különbség (45. perc: 19-22).

A záró 10 percet négygólos előnnyel kezdhette a Vác. Négyperces kölcsönös idegeskedés és ügyetlenkedés után sikerült ismét megnyugtató különbséggel elmenni (53. perc: 20-25), majd a vége előtt 5 perccel visszaállítani a hatgólos előnyt. Ez el is döntötte a mérkőzést - fontos győzelemmel rajtolt csapatunk.

Váci gólszerzők: Kuczora Csenge 8 (7); Helembai Fanny 5; Hámori Konszuéla és Kácsor Gréta 4-4; Diószegi Nikolett és Szondi Zsófia 2-2; Ballai Borbála és Schatzl Natalie 1-1.

A Váci NKSE legközelebb hazai pályán szerepel: szeptember 18-án este hatkor a bajnokságban várhatóan az egyik legnagyobb riválisát – a válogatott szövetségi kapitányának, Vlagyimir Golovinnak klubcsapatát –, az MTK-t fogadja a városi sportcsarnokban. (A kék-fehérek a bajnoki rajton meglepetésre otthon kaptak ki 24-23-ra az újonc Budaörstől.)

(Képünkön az érdi meccsjegyzőkönyv váci statisztikája.)

Feladó: Városháza