címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2021. szeptember 22. | szerda
Móric napja
+17
°
C

Hírek

Keresés

 

Labdarúgás – Újabb csúnya vereség

Labdarúgás – Újabb csúnya vereség

Két, kapott gól nélkül lehozott bajnoki után az NB I-es kék-fehérek második csapata ellen ismét egy megalázó vereségbe szaladt bele NB III-as csapatunk: Vác FC – MTK II 0-5 (0-4).

A három csúnya vereséget hozó bajnoki kezdést követően az elmúlt héten már szorgalmas pontgyűjtésbe kezdett az ennek ellenére még mindig kieső helyen álló Csank-legénység. A Dabas-Gyón elleni fölényes hazai győzelem (4-0), majd a tavaly szebb napokat látott Iváncsával szemben idegenben elért gólnélküli döntetlen után az eddig szintén nem túl acélos produkcióval előrukkoló MTK tarcsi látogatott a váci stadionba.

Ahol továbbra sem fogadták túl komfortos körülmények a mintegy másfélszáz drukkert. Az MTK harmadosztályban szereplő gárdáját fiatal akadémista tehetségek alkotják. A mieink játékoskeretének meghatározó futballistái ezúttal is Csank János rendelkezésére álltak és a három pont megszerzésének igényével léptek pályára.

Ám a mérkőzés elején rögtön a vendégek ragadták magukhoz az irányítást és már a 9. percben megzörgették a mieink hálóját egy jól eltalált lapos lövéssel, 0-1. A gól még inkább feldobta az ellenfelünket, sorozatos támadásaik végén csak Halasi Péter kapusnak volt köszönhető, hogy nem nőtt a váci hátrány.

Egészen a félidő feléig, amikor egy 17 méteres szabadrúgásból megduplázta a különbséget az MTK, 0-2. Ezután sem változott a játék képe, alárendelt szerepbe kényszerült csapatunk. Egy ideig ismét a váci hálóőr állta útját a lövéseknek. Öt perccel a szünet előtt már ő sem tudott mit tenni: harmadszor is megpihent a labda kapunk alsó sarkában egy lövés után, 0-3. És nem volt vége! Még a pihenő előtt érkezett az újabb pofon: védőink tanácstalan téblábolását kihasználva egy pontos beadás után érkezett a negyedik, 0-4.

A második játékrész történésein és színvonalán érződött, hogy nem maradt kérdés a pontok elosztásáról. A vendégek alaposan visszavettek aktivitásukból, a mieink pedig nem túl nagy meggyőződéssel mentek előre. Lassan, eseménytelenül teltek a percek, komolyabb gólszerzési lehetőég nélkül. A folyamatos cserék után ismét a vendégek uralták a játékot és ezt a 72. percben egy újabb találattal nyomatékosították, 0-5.

(Érdekesség, hogy ebben a fordulóban a négy NB I-es klub tartalékcsapata a csoportban négy győzelmet aratott és 15 szerzett gólja mellett egyet sem kapott.)

A Vác FC ezzel a mérkőzéssel igen megerőltető menetelésbe kezdett. A jelenleg a tabella – helyét elfoglaló csapat szerdán délután négytől pótolja a bajnoki nyitányon vihar miatt félbeszakadt balassagyarmati összecsapását, majd szombaton délután háromtól az NB I-es Zalaegerszeget fogadja a Magyar Kupa legjobb 32 csapata közé kerülésért vívandó mérkőzésre. A találkozót a tervek szerint az M4 Sport élőben közvetíti.

Feladó: Városháza