címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2021. október 21. | csütörtök
Orsolya napja
+17
°
C

Hírek

Keresés

 

Labdarúgás – Három pont a 90. perc után

Labdarúgás – Három pont a 90. perc után

Mivel a hétvégén a hazai kupasorozat szólította a pályákra a harmadosztályú csapatokat is, újabb hétközi mérkőzésen volt jelenése a Csank-gárdának: Rákosmente FC – Vác FC 1-2 (1-0).

A két kieső pozícióban lévő együtets közül a hazaiak már a kupasorozat első fordulójában búcsúztak (Monor – Rákosmente 1-0), csak a Vác volt érdekelt a szombati játéknapon (Vác – ZTE 0-4). A pontvadászat során viszont közel hasonló bukdácsolás van a két gárda mögött: 7 bajnokin a Rákosmente 3, a Vác 4 pontot gyűjtött. Tehát mindkét csapat számára roppant fontos volt a mai mérkőzés kimenetele. A váci keretből néhányan sérülés és eltiltás miatt hiányoztak. A találkozó előtt Csank János a klubhonlapnak nyilatkozva azt várta, hogy megfordul a szerencse, mert az eddigiek során szerinte az elkerülte a váciakat.

A korábbi találkozóknál aktívabban indította a mérkőzést a váci csapat. Sajnos, támadásai veszélyessége csak szögletekben mutatkozott meg. A kiegyenlített első félóra után szinte a semmiből jutottak vezetéshez a hazaiak, 1-0. A félidő végéig többet próbálkozott a Vác – eredmény nélkül.

A fordulást követően nagy elánnal indult az egyenlítésért csapatunk. A mieink egyre nagyobb fölénybe kerültek, saját térfelükre szorították a vendéglátókat. Kemény volt a játék, sorba jöttek a sárgalapos figyelmeztetések mindkét oldalon.

Már úgy tűnt, hogy újabb szerzett gól nélküli vereséget szenved a Vác, ám a 90 perc letelte utáni hosszabbítás hatalmas fordulatot hozott. Előbb a 91. percben sikerült egyenlíteni Zámbó Dániel révén (1-1), majd a középkezdés után a hazaiak jutottak szabadrúgáshoz a térfelünkön, de ebből a mieink indíthattak kontrát és a 93. percben Tóth Levente Milán a győztes gólt is megszerezte (1-2). (Tehát Csank János várakozása a szerencse megfordulásáról tökéletesen bejött…)

Az NB III Közép csoportjának 8. fordulója után a mieinknek 7 pontja van és ezzel a 16. helyen állnak a tabellán. Legközelebb vasárnap lehet megpróbálni a pontszerzést: délután négykor a váci stadionba a Szekszárd érkezik.

Feladó: Városháza