címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2021. december 1. | szerda
Elza napja
+17
°
C

Hírek

Keresés

 

Labdarúgás – Újabb pontmentés a végén

Labdarúgás – Újabb pontmentés a végén

A harmadosztályú foci pontvadászat Közép csoportjában ma bonyolították le az utolsó előtti őszi fordulót. Az elkeserítő 18. helyen szerénykedő váciak ezúttal a szintén nem túl acélos pesterzsébeti gárdához utaztak: ESMTK – Vác FC 1-1 (0-0).

A fordulót megelőző 5 mérkőzésén négyszer is vereséget szenvedő hazaiak eddig nyolc ponttal és öt hellyel előzték meg a Csank-legénységet. A mieink utoljára még október közepén a sereghajtó mohácsiak otthonában tudtak nyerni. Az utóbbi bajnokik döntetlenjeivel és vereségeivel pedig egyre mélyebbre csúsztak a tabellán.

A mai találkozó előtt a klubhonlapnak adott előzetesében Csank János kiemelte, hogy több idősebb, emiatt rutinos játékos van az pesterzsébetieknél, akik ellen a korábbinál aktívabb, bátrabb felfogásban fog csapatunk játszani.

Ez alapján a helyszínre érkező gyér közönség egy lüktető iramú, nyíltsisakos mérkőzésre számíthattak. Ebből aztán egy, a középpályára korlátozódó, kölcsönös hibákkal tarkított első félidő lett, komolyabb gólszerzési lehetőségek nélkül. A szünetre érintetlenül maradtak a kapuhálók.

A második játékrész nagy részében sem volt nagy változás. A hazaiak birtokolták többet a labdát, ám nem úgy tűnt, hogy bármilyen izgalmak színesítik a döntetlenszagú küzdelmet. Nem így lett!

Az utolsó negyedórára alaposan felpörögtek az események. Előbb csak a cserék hoztak változást, majd a 77. percben a váci Halasi Péter kapus a kiállítás sorsára jutott és büntetőből megszerezte a vezetést a hazai gárda, 1-0. Pár perc múlva kiegyenlítődött a két csapat létszáma: egy erzsébeti játékos a második sárga lapja után mehetett zuhanyozni. A Vác elkeseredett támadásokat indított legalább a döntetlen kiharcolásáért. Ezt siker koronázta, mert a rendes játékidő végén Torda Patrik egalizált, 1-1.
A hosszabbításra is jutott egy kiállítás: a vendéglátók 9 emberrel zárták a végére paprikás hangulatú összecsapást. Mivel a mieink két legnagyobb riválisa most pont nélkül maradt, a Vác az egy ponttal is előrelépett két helyet és a 16. pozícót foglalja el a 20 csapatos mezőnyben.

A Vác FC a bajnokság első felvonását november 28-án vasárnap a 13 órakor kezdődő Gerjen elleni mérkőzéssel zárja. Ezt követően még lesz egy előrehozott forduló: december 5-én vasárnap 13 órakor szintén itthon a Balassagyarmat ellen. A váci folytatás kérdéses: korábban a szövetség december 31-ig adott engedélyt a bajnokik váci megrendezésére. Azt pedig látjuk, hogy a még építési engedéllyel sem bíró fedett lelátóépítés hol tart a létesítményben…

Feladó: Városháza