címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2022. január 24. | hétfő
Timót napja
+17
°
C

Hírek

Keresés

 

Kézilabda – Szárnyaló váci évkezdet

Kézilabda – Szárnyaló váci évkezdet

A nemzetközi kupában január 29-re halasztott franciaországi mérkőzés helyett a szerdai székesfehérvári bajnoki jelentette élvonalbeli kézilabdásaink első 2022-es tétmeccsét. A bemutatkozás nem remélt fölényes győzelemmel zárult: Alba Fehérvár KC – Váci NKSE 29-37 (13-22).

Az évindító két hónap sűrűnek ígérkező váci programját indító összecsapáson az eddigi 10 találkozóján csupán Kisvárda és a Szombathely ellen győztes és utoljára még november közepén pályára lépő hazai hölgykoszorú volt az ellenfél. Az a fehérvári csapat, amely az évvégi debreceni mérkőzését vírusfertőzés miatt lemondta. A mieink tervezett programja is módosult: a váciakat a Chambray nem tudta hasonló okok miatt fogadni az elmúlt szombaton. Erre a bajnokira aztán a két együttes teljes 16-os keretet tudott nevezni.

Fantasztikusan kezdett csapatunk, ezúttal Kácsor Gréta már az első percekben többször megzörgette a hazai hálót. A meccs elején minden percre jutott egy vendéggól és a 10. percben 3-9-es állásnál időt kért a hazaiak horvát vezetőedzője, aki többek között kapusát is lecserélte.

A 13. percben már nyolc találatnyi volt a rendkívül jó támadójátékot produkáló váciak fórja (4-12). Majd a játékidő negyedénél a teljesen indiszponált fehérvári hölgyekkel szemben már tízzel vezetett a Vác, úgy, hogy Helembai Fanny féltucat gólnál tartott. A biztos vezetés tudatában érkeztek páran a váci kispadról: bizonyítási lehetőséget kapott Aron Andrea, Bárdy Noémi és Kovalcsik Jázmin is.

A mérkőzés harmadától lett kiegyenlített az addig teljesen egyoldalú „küzdelem”. Ekkor már néhány váci támadás gól nélkül ért véget és felváltva voltak eredményesek a csapatok (25. perc: 11-20). A játékrész hajrájában is potyogtak a gólok és a mieink nem várt fölényes vezetéssel mehettek pihenőre.

A második félidő elején folytatódott a gólszüret. Pár vendég próbálkozást mér hárítani tudott az Alba kapusa, de meccs kétharmadáig tartotta előnyét a VNKSE (40. perc: 19-28). A záró negyedórára mára vasárnapi kupameccsre is gondolva jöttek a váci cserék, de a játék képe nem változott. Már régen edzőmeccs jelleget öltött a találkozó: a sziporkázó váci meccsindítás hamar elrendezte a pontok sorsát.

Váci góldobók: Kuczora Csenge 9 (3), Helembai Fanny 8; Kácsor Gréta 5; Hámori Konszuéla 4; Aron Andrea, Diószegi Nikolett, Grosch Vivien, Schatzl Natalie 2-2; Ballai Borbála és Világos Diána 1-1.

A Váci NKSE –amennyiben nem szól közbe a pandémia – legközelebb vasárnap magyar idő szerint 14 órakor az Európa Liga csoportkörében az igen erős és a kupasorozat egyik esélyesének számító román Valcea otthonában szerepel. A mérkőzést a Sport TV1 élőben közvetíti.

Feladó: Városháza