címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2022. május 22. | vasárnap
Júlia és Rita napja
+17
°
C

Hírek

Keresés

 

Kézilabda – A bravúrpont közelében

Kézilabda – A bravúrpont közelében

Az Európa Liga csoportkörében az előző heti idegenben elszenvedett vereség után a csoport másik favoritjától hazai pályán szenvedett balszerencsés vereséget kézilabda együttesünk: Váci NKSE – Viborg 25-26 (12-12).

A megszokott váci keretből ezúttal betegség miatt hiányzott Aron Andrea és Diószegi Nikolett, helyettük Csatlós Csenge kapus és Pálffy Anna lett benevezve.

Két dán góllal indult a találkozó, de mivel az elején a vendégek nagyon nem találták a kaput, sikerült 3-2-re fordítanunk. Bukovszky Anna pár szép védésével, továbbá a szerdán kipróbált és most is jól bevált Hámori-Világos cserével – előbb támadott, majd védekezéskor érkezett a falba utóbbi – folyamatosan 1-2 góllal a váciak vezettek.

A szünetig nem volt valami öldöklő az iram, meglepetésre ellenfelünk sem erőltette a nagyobb tempót. A váciak nagyot küzdöttek, azonban gyenge szélsőjátékunk mellett az sem jött jól – és maradt el a félidei vezetésünk –, hogy az első játékrészben mindössze három váci tudta megzörgetni a hálót.

A második félidő kihagyott váci hetessel és ismét kétgólos Viborg vezetéssel indult. A másodszor is kiállított Helembai Fanny helyett a folytatásban Kovalcsik Jázmin védekezett. Nagyon nehezen indult be ebben a játékrészben a hazai gólgyártás, igaz rendre emberelőnybe került az ellenfél.

A váci kapuscsere és egy nyitottabb védekezési forma sikerével felzárkózott egüttesünk, sőt a 48. percben 21-21-nél egálban voltak a csapatok. Sajnos, a dánok újra erősíteni tudtak, de Pásztor Bettina védéseivel és immár több játékosunk gólszerzésével végig nyitott maradt a mérkőzés sorsa.
Fantasztikusan küzdöttek a bravúr eléréséért a mieink, pedig szinte a nézőtéren is érezhető volt csapatunk erejének elfogyása. Másfél perccel a vége előtt Kácsor Gréta bombájával 25-25-re alakult az állás. Ekkor a játékvezetők asszisztálása mellett teljes percig támadhatott ellenfelünk, sőt közben egy erősen véleményes kiállítást is elszenvedett a Vác. Fél perc volt hátra, amikor ki is használta a Viborg az emberelőnyét. A hátralévő időben kapus nélkül támadtunk az egy pontért, ám a jobb szélre kijátszott passz után Grosch Vivien lövését a dán kapus védeni tudta.

Sajnos így elmaradt a bravúros pontszerzés, csupán kicsit hiányzott ahhoz, hogy az így is megérdemelten felcsattanó vastaps mellé pont is jusson a kiváló küzdőképességet mutató csapatunknak.

Váci góldobók: Kuczora Csenge 7 (3); Kácsor Gréta 6; Bárdy Noémi, Grosch Vivin és Hámori Konszuéla 3-3; Ballai Borbála 2; Helembai Fanny 1.

A jövő héten a tervek szerint két kupa érdekeltsége lesz a váciaknak. Előbb szerdán a Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé jutásért egymeccses párharcon a másodosztályú Kozármisleny otthonában, majd szombaton pótolnák a franciák ellen elhalasztott EL-mérkőzést a mieink. Az utóbbit a tervek szerint 18 órától a Sport TV1 élőben fogja közvetíteni.

Képünk forrása: eurohandball.com

Feladó: Városháza