címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 30. | kedd
Katalin és Kitti napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Kézilabda – Vesszőfutás Dániában

Kézilabda – Vesszőfutás Dániában

Bár a hasonló párosításban Vácon megrendezett meccsen csak minimális és balszerencsés vereséget szenvedett a világklasszisokkal felálló dánok ellen, a szombat esti kinti „visszavágón” esélye sem volt a bravúrra Európa-liga csoportkörös kézilabda csapatunknak, szégyenteljes vereséget szenvedett: Viborg – Váci NKSE 42-21(19-10).

A váciak a repülőutat követően 15 játékost neveztek a mérkőzésre. Ezúttal Csatlós Csenge és Pálffy Anna maradt ki, illetve a csapatkapitány Hámori Konszuéla sem lépett pályára eltiltása miatt. A hazaiak szintén 15 játékossal vették fel a küzdelmet, amelyet litván bírópáros vezetett.

A váci kezdőhetes ez volt: Pásztor Bettina – Diószegi Nikolett, Aron Andrea, Kuczora Csenge, Helembai Fanny, Kácsor Gréta, Szondi Zsófia. A védekezésben Aront Világos Diána váltotta. További pályára lépő cseréink: Bukovszky Anna (kapus), Grosch Vivien, Ballai Borbála, Kovalcsik Jázmin, Balogh Petra és Bárdy Noémi.

Aki látta a franciaországi, és/vagy a romániai első félidőt, annak erős deja vu érzése lehetett az első 30 perc után. A mieink ugyanúgy 10-12 percig voltak pariban a hazaiakkal. Ekkor még párosával estek a találatok és egy tucat perc után 6-6 volt az állás. Onnantól beütött a váci krach: támadásainkból elfogyott a szufla, védőmunka és kapusteljesítmény nem volt. Bár a labda sokkal többet volt a viborgi kapu előtt, a háló a túlsó oldalon rezgett sajnos elég gyakran.
Kényszerlövéseinket a jól védő hazai kapus rendre hárította és ezekből eredményes lerohanásokat vezettek csapattársai.

Az első játékrész ismét eldöntötte a mérkőzés kimenetelét, csak abban reménykedhettünk, hogy a folytatásban ugyanúgy kiegyenlítettebb lesz a küzdelem, mint a korábbi két idegenbeli kupameccsen.

Nos, ebből semmi sem lett. Folyamatosan nőtt a gólkülönbség. A váciaknál jobbára a cserék voltak a pályán és a lehetőséget kapó 14 kézilabdázónő közül mindössze Ballai Borbála nyújtott értékelhető teljesítményt. Végül a hazaiak kétszer annyi gólt dobtak, mint a mieink, akik most szégyenszemre eljátszották a legutóbb a hazai kupában ellenük pályára lépő Kozármisleny szerepét és produkcióját.

Váci góldobók: Ballai Borbála 5; Aron Andrea 3; Kuczora Csenge 3 (2); Kácsor Gréta 2; Balogh Petra, Bárdy Noémi, Bukovszky Anna, Diószegi Nikolett, Grosch Vivien, Helembai Fanny, Szondi Zsófia és Világos Diána 1-1.

A csoport másik találkozóján: Valcea – Chambray 32-27. A Váci NKSE már nem juthat tovább a negyeddöntőbe.

A mieinkre a jövő héten két megmérettetés vár. Előbb szerdán este hatkor a bajnoki pontokért az érdiek, vasárnap délután kettőkor a nemzetközi kupaporondon a francia Chambray játszik a váci sportcsarnokban.

Feladó: Városháza

EU pályázatok