címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2022. július 3. | vasárnap
Kornél és Soma napja
+17
°
C

Hírek

Keresés

 

Kézilabda – Életműdíjat kapott Németh András

Kézilabda – Életműdíjat kapott Németh András

Küldöttgyűlést tartott ma a Magyar Kézilabda Szövetség. Az eseményen kitüntetések átadására is sor került. A Török Bódog életműdíjat Németh András, a Váci NKSE szakmai igazgatója vehette át.

A soros küldöttgyűlésen elfogadták a Magyar Kézilabda Szövetség 2021. évi szakmai és pénzügyi beszámolóját, közhasznúsági mellékletét, Könyvvizsgálói és Felügyelőbizottsági jelentését, majd az MKSZ 2022. évi pénzügyi és szakmai tervét is, illetve az előterjesztésnek megfelelően a küldöttgyűlés módosította a szövetség Alapszabályát.

Ezt követően került sor a különböző elismerések átadására. A Török Bódog életműdíjat Németh András vehette át, aki játékoskarrierjét követő szakvezetői pályafutásának egyik legjelentősebb időszaka a Ferencváros női együtteséhez kötődik. A Fradival és az osztrák Hypo csapatával elért kiemelkedő eredményei után 2009-11 között és 2016 óta a Vác edzője, majd szakmai igazgatója. A magyar válogatott élén három időszakban dolgozott szövetségi kapitányként, 1998-ban, 2005-2007, majd 2014-15 között. A női nemzeti csapattal 2005-ben világbajnoki bronzérmet szerzett. Közel száz találkozón irányította a válogatottat, 75 százalékos mérleggel. Németh András a mai napig jelentős oktató-képző tevékenységet folytat az utánpótlásban is.

Mint ismeretes, a váci klubnál végzett tevékenységéért tavaly megkapta a Vác Város Sportjáért kitüntetést is (képünkön).

Feladó: Városháza