címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 25. | csütörtök
Márk napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Labdarúgás - Eltűnik a focitérképről a Vác FC

Labdarúgás - Eltűnik a focitérképről a Vác FC

Az éjszaka folyamán kiadott közleményben tudatták, hogy a korábban magyar bajnok és címerében is jelzett módon 1899-ben indult, legutóbb Vác FC néven az NB III-ban szerepelt váci felnőtt labdarúgó együttes nem lép pályára a következőkben.

A döntés a június 29-i elnökségi ülésen született meg, miszerint a Vác FC-t 2019-től tulajdonló Vác Városi Labdarúgó SE (VVLSE) „nem látja az NB III-es működéshez szükséges fedezetet.” A magyar labdarúgás jelenlegi helyzetét mutatja, hogy nemrég a Vác FC a sportági szakszövetségtől megkapta a harmadosztályú licencet és elfogadták az NB III-as nevezését is. Továbbá évek óta meghosszabbították a stadion rekonstrukciót célzó TAO-beruházás lehetőségét, melyhez a váci önkormányzat – ma is törlesztett hitelből – az előző önkormányzati ciklusban 180 millió forintot biztosított. Ebből azonban eddig még a harmadik vonalhoz előírt infrastrukturális feltételeket sem hozta létre a klub. A hazai bajnokikra az utóbbi években hol ideiglenes engedéllyel Vácon, hol pedig (akár többszáz kilométerrel távolabb a városunktól) máshol került sor.

Az említett közlemény szerint a Nógrád megyei bajnokságot megnyerő és sikeres osztályozó után NB III-ba felkerült Bánk-Dalnoki Akadémia a következő idényben a váci stadionban rendezné hazai mérkőzéseit (Bánk-Dalnoki-Vác VLSE néven) – amennyiben ehhez a későbbi pályaellenőrzés során a Magyar Labdarúgó Szövetség engedélyt ad. Az utánpótlásneveléssel foglalkozó VVLSE pedig a negyedik vonalban, a Pest megyei pontvadászatban szerepel majd, amennyiben elfogadják a nevezését.

Arról nem szól a közlemény, hogy mi lesz a sorsa az ezek szerint súlyos anyagi problémákkal küzdő Vác FC-t működtető gazdasági társaságnak, a kft-t elképzelhetően felszámolják.

A címerében a dicső múltat büszkén hirdető Vác FC tehát megszűnik, a jövőben egyik bajnokságban sem indít csapatot.

Feladó: Városháza

EU pályázatok