címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 25. | csütörtök
Márk napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Ami a Vác VLSE vezetése körül az elmúlt fél évben történt

Ami a Vác VLSE vezetése körül az elmúlt fél évben történt

Szombattól Iványi Károly személyében új elnöke van a Vác VLSE-nek. A klub irányítása körüli többhónapos bizonytalanság főbb állomásait az alábbiakban foglaljuk össze.

(A váci profiklub utolsó, több mint fél évtizedes történetének rövid összefoglalója ITT )

Miután az előző NB III-as bajnokságban nagy izgalmakat követően a Vác FC éppen bennmaradó helyen zárt, június végén kiderült: anyagilag ellehetetlenült a csapatot versenyeztető gazdasági társaság, amely nem indít együttest egyik pontvadászatban sem.

Július elején sok kritikát tartalmazó szurkolói fórumra került sor az önkormányzat kezdeményezésére a Városházán. Többen a VVLSE-elnök Pető Tibor távozását szorgalmazták.

A megyei szövetség jóváhagyta, hogy a Vác VLSE a negyedosztályban elinduljon.

Szeptember elején Pető Tibor lemondott elnöki posztjáról, ám elnökségi tag maradt és klubtitkári megbízást kapott. Elnöknek Ónodi-Szabó Ádámot választották.

Pár napra rá az ötödosztályú helyi rivális Deákvár SE kiejtette a megyei kupából a VVLSE-t.

Ónodi-Szabó edzőváltást kezdeményezett és új játékosokat szeretett volna leigazolni. A dologból nem lett semmi, majd – mondvacsinált okból – egy bajnoki meccs elhalasztására is sor került.

Október elején a klubelnökség „megvonta a bizalmat” az elnöktől, és célul tűzte ki, hogy 30 napon belül megoldja a pótlást.

A november 23-ra összehívott újabb közgyűlés azonban – jogi okok miatt – csak tárgyalt a megoldásról, tisztújítás nem történt.

A négyfős elnökség január 20-ra összehívta a tisztújító közgyűlést. Elnöknek Iványi Károlyt választották, rajta kívül az elnökség tagja lett még Herédi Attila és Steidl Sándor.

A Vác VLSE február közepén folytatja a negyedosztályú bajnokságot, ahol jelenleg az éppen bennmaradónak számító 14. helyen áll.

Feladó: Városháza

EU pályázatok