címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 19. | péntek
Emma napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Rendkívüli közgyűlések a váci fociklubnál

Rendkívüli közgyűlések a váci fociklubnál

Az elmúlt napokban két rendkívüli közgyűlést is tartott a váci fociklub, melyek során több, a további működést meghatározó döntés is született.

Május 13-án a tervezett napirendi pontok közül a Vác FC Kft.
mérlegbeszámolóját még nem tudták megtárgyalni, azt három nappal elhalasztották. A tízfős grémium jelenlévő nyolc tagja viszont egyhangú szavazással döntött arról, hogy sorából azonnali hatállyal kizárja Belák Gyulát és Pető Tibort. Az indoklás szerint ők huzamosabb ideje nem fizetnek tagdíjat, az utolsó három közgyűlésről indoklás szerint távol maradtak, továbbá az elnökség szerint mindketten hátráltatták az elmúlt években az egyesület szabályos működését, rontották a klub közvélemény előtti megítélését, valamint tevékenységükkel instabillá tették a VVLSE gazdasági helyzetét. A közgyűlés folytatásaként Tótváradi-Nagy Bencét beválasztották a felügyelő bizottságba.

Zárásként Iványi Károly ismertette a tagokkal a Honvédelmi Minisztérium (HM) levelét, melyben a Vác FC Kft. 2017-es TAO pályázatával kapcsolatban közel 250 millió forint visszafizetését írják elő 30 napon belül. Az elnök elmondta: így a HM felé összesen több, mint 363 millió, a váci önkormányzat felé 180 millió – mely az EMMI által elfogadott elszámolást figyelembe véve 78 millió –, a Vác VLSE felé pedig 73 millió a kft tartozása.

***

A Vác FC-t tulajdonló Vác Város LSE (VVLSE) május 16-i közgyűlésén az egyesület könyvelője ismertette a tagokkal a korábban a felnőtt csapatot versenyeztető, ám tavaly nyáron anyagilag ellehetetlenült Vác FC Kft. 2022-es mérlegbeszámolóját.

A több tízmilliós veszteséget felhalmozó cég összes pénze az elmúlt év végén mindössze 2 millió forint volt. Ami még durvább tény, hogy nemhogy a jegyzett tőke alatti mértékre süllyedt a saját tőke, hanem utóbbi súlyos mínuszban van, tehát a cégbíróság várhatóan ennek rendezését követelheti meg.

Felmerült, ha a stadion rekonstrukciót szolgáló pénzek csak mintegy fele hasznosult a minisztérium által igazoltan, hová kerülhetett a többi forrás és milyen válasz szülessen a nem hasznosult TAO-forrás visszafizetését előíró értesítésre. Az ügyben a VVLSE levélben egyeztetést kezdeményez az államtitkársággal a helyzet tisztázása, illetve a Vác FC Kft. felszámolásának elindítása érdekében.

Az éves mérlegbeszámolót a jelenlévők elfogadták.

Feladó: Városháza

EU pályázatok