címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 28. | csütörtök
Gedeon és Johanna napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Kézilabda – Maradt esély az 5. helyre

Kézilabda – Maradt esély az 5. helyre

Szombaton délután lejátszotta a bajnokság utolsó idegenbeli találkozóját felnőtt NB I-es kézilabda együttesünk. Az 5. hely megszerzésének lehetőségét megtartva, a váciak magabiztosan gyűjtötték be a pontokat: Budaörs – Praktiker-Vác 24-31 (11-16).

A mérkőzés elején kétgólos előnyünket gyorsan kiegyenlítették a hazaiak, majd máris jött az első váci kiállítás és elrontott büntető. Ennek dacára Helembai Fanny találataival és Csizmadia Fanny védéseivel újra váci percek következtek (13.perc: 3-7). A folyamatot hazai időkéréssel próbálták megállítani.

A nyolcadik váci találat után aztán a mieink sorozatban rontották el az akciókat és három zsinórban dobott budaörsi gól után Herbert Gábornak is időt kellett kérni. Az első félidő hajrája ismét váci gólokkal indult, ekkor újra összeszedetten védekezett és eredményesen támadott a Praktiker (25. perc: 8-13). Az ötgólos előny aztán a nem túl magas színvonalú, de küzdelmes, változatos játékrész végére meg is maradt. Érdekesség, hogy az első 30 percben pályára lépő tíz mezőnyjátékosunk mindegyike legalább egy alkalommal betalált a hazai kapuba.

A folytatásban a jól kézilabdázó Ferenczy Fruzsina vezérletével 38. percben 12-19-re alakult az állás. Majd lazult a figyelem, kimaradtak a váci helyzetek. A találkozó záró harmada a félidőbeli különbséggel és hosszú váci gólcsenddel indult, mivel megzavarta játékosainkat, hogy a vendéglátók kapus nélkül, hét mezőnyjátékossal támadtak.

Második időkérésünket gyors gólváltás követte, mivel a kapott gólunk után rögtön remekül kihasználtuk a túloldali kapushiányt (47. perc: 17-23). Vissza is állt a budaörsi portás – lecsendesítve a párperces őrült rohanást a megelőző utazó sebességű kézilabdázásra. A hátralévő percek aztán szépen csendben lecsorogtak, a hölgyek már nem sokat törődtek a védőmunkával.

Váci gólszerzők: Helembai Fanny 5; Ferenczy Fruzsina és Schatzl Natalie 4-4; Kuczora Csenge 4 (1); Diószegi Nikolett és Marincsák Nikolett 3-3; Ballai Borbála, Bánfai Kíra és Kovalcsik Jázmin 2-2; Kovács Anikó és Kurucz Aida 1-1.

A záró forduló (május 27. szombat 18 óra hazai pályán a sereghajtó Érd ellen) előtt a váciak a megszerzett 26 ponttal a 6. helyen állnak. A biztos nemzetközi kupaindulást érő 5. helyre csak akkor léphetnek előre a mieink, ha az utolsó fordulóban legyőzik az érdieket és a Siófok kikap a már biztos bennmaradó Békéscsaba otthonában.

Feladó: Városháza

EU pályázatok