címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2023. szeptember 22. | péntek
Móric napja
+17
°
C

Hírek

Keresés

 

Kézilabda – Hétgólos győzelem zárásként

Kézilabda – Hétgólos győzelem zárásként

A sereghajtó elleni hazai győzelemmel zárta az idei NB I-es pontvadászatot a váci együttes: Praktiker-Vác – Érd 37-30 (24-16).

A váci klub a héten jelentette be, hogy Győrből kölcsönszerződéssel érkezik Vácra a 19 éves kapus, Győri Alexa. Kiderült az is, hogy 3 éves szerződést kötöttek két váci fiatallal, Kovács Anikóval és Kurucz Aidával.

A helyezések szempontjából nem maradt tétje a váci mérkőzésnek. Csapatunk a 6. helyet szerezte meg, a vendégek pedig már fordulókkal korábban kiestek és biztosan tabella utolsóként zárnak.

Három váci játékosnak ez volt a búcsúmeccse a Praktikerben: Diószegi Nikolett befejezi játékos pályafutását, Pásztor Bettina és Schatzl Natalie pedig máshová igazolt.

Az első játékrész elején nagy volt a mieink fölénye. Ahogy kell: gyorsan megdobta 200 bajnoki gólját Kuczora Csenge és Diószegi Nikolett is két találata után, a 12. percben ült a cserepadra. A mostani játékosait nagyrészt a másodosztályra elvesztő megyei riválissal szemben előbb 4-5 gól volt a váci fór. Az első negyedórában minden percre jutott hazai hálózörgetés, viszont a védekezés és a kapusteljesítmény nagyon halovány volt. Szünetre nőtt a váciak előnye és 10 mezőnyjátékos is feliratkozott szünetig a gólszerzők közé.

A szónetben NB II-es bajnoki címet szerzett gödi hölgykoszorú vehette át az aranyérmet – a Göd osztályozót játszhat az NB I/B-be jutásért.

A folytatásra a váci belső négyes visszajött, ám produkciója meg sem közelítette a meccsindítás feszes, ötletdús támadásépítését. A 46. percben négygólos hátrányra jött fel az Érd. Schatzl Natalie szép gólokat dobott és a véghajrára visszajövő Diószegi Nikolett újabb találata is megszépítette a végére újra gyarapodó különbségű győzelmet.

Váci góldobók: Helembai Fanny 6; Marincsák Nikolett 5; Kuczora Csenge 4; Ballai Borbála 4 (1), Kurucz Aida 4 (2); Diószegi Nikolett és Schatzl Natalie 3-3; Ballai Anna, Ferenczy Fruzsina és Kovalcsik Jázmin 2-2; Kovács Anikó és Pálffy Anna 1-1.

Képünkön a bajnokság végeredménye

Feladó: Városháza

EU pályázatok