címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 19. | péntek
Emma napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Kajak-kenu – Szép váci sikerek a maratoni OB-n

Kajak-kenu – Szép váci sikerek a maratoni OB-n

Győrben rendezték meg a hétvégén a felnőtt és utánpótlás korosztályok maratoni távú országos bajnokságát, ahol remek eredményeket értek el a váci sportolók.

A férfi felnőttek 30 km-es kajak egyes számában győztes Sellyei Csanád pénteki aranyérméről már aznap hírt adtunk. A Váci Kajak Kenu SE versenyzője mellett a Váci Karakán Kajak-Kenu SE is felnőtt országos bajnokkal dicsekedhet: a női kenu egyesek 14,5 km-es viadalán ugyanis Hegedűs Karolina Dóra (képünkön) haladt át elsőként a célvonalon.

Szép eredményeket értek el az utánpótlás korosztályokban induló váci tehetségek is. Sellyei Csanád klubjából aranyérmes lett az ifi kajak egyeseknél (22 km-en) Kékesi Árpád, a gyermek kajak kettesek 5 km-es számában a Nagy Vince, Győri Balázs páros és a kölyök kajak egyeseknél (10 km-en) Urbán Milán Valentin is. Az utóbbi versenyszámban pedig klubtársa, Madár Bendegúz szerezte meg az ezüstérmet.

A Váci Karakán Kajak-Kenu SE másik országos bajnoki címét a kölyök kajak ketteseknél (10 km-en) a Sima István Vajk és Lascsik Zente alkotta duó érdemelte ki. A gyermek korosztály kajak kettes 5 km-es számában második lett a Tiba Huba, Dömötör Marcell Ádám duó. Bronzérmet szerzett a kajak egyes serdülőknél (15 km-en) Dinka Levente, illetve a kenu egyesek kölyök korosztályában (10 km-en) Sipos Nimród.

Nem maradt aranyérem nélkül a harmadik váci klub, a Váci Vasutas SE sem. Az egyesület fiatal tehetsége, Molnár Merse a serdülő kajak egyesek 15 km-es számában szerzett országos bajnoki címet.

Feladó: Városháza

EU pályázatok